“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Kadrioru kunstimuuseum kutsub vabas õhus maalima (0)
29. mai 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Kadrioru kunstimuuseum kutsub laupäeval igas vanuses kunstihuvilisi Kadriorgu vabas õhus maalima ja joonistama vaateid ning inimesi.

Tänavune maalilaupäev „Maastikud ja inimesed“ on inspireeritud näitustest „Memlingist Rubensini. Flandria kuldne ajastu“ ja „Zuloaga. Hispaania hing“ – mõlema puhul on olulisel kohal nii portreed kui ka maastikud.

Lisaks toimuvad eelregistreerimisega töötoad „Maastiku portree“ Kadrioru lossi ees vabas õhus. Töötoas ühendatakse söejoonistustehnikaid maali väljendusvahenditega ning katsetatakse krokiivõtteid maastiku ja inimeste kujutamisel. Üritusel hoitakse distantsi ja järgitakse kehtivaid turvanõudeid.

„Ootame „Suurel maalilaupäeval“ osalema kõiki, kes tunnevad rõõmu kunstitegemisest, olenemata vanusest või kunstialasest ettevalmistusest,“ ütles Kadrioru kunstimuuseumi ja Mikkeli muuseumi direktor Aleksandra Murre.

Tema sõnul on kunstimuuseumi üks olulisi ülesandeid tutvustada kunsti selle kõige laiemas mõttes. „See on ka põhjus, miks me seda üritust igal aastal ja tänavu juba kaheksateistkümnendat korda korraldame,“ lisas ta. 

„Suurel maalilaupäeval“ saab osaleda ka distantsilt, maalides oma koduaias, pargis, mererannas või mujal. Kõigil osalejatel palutakse oma tegemisi kajastada sotsiaalmeedias, kasutades teemaviidet #suurmaalilaupäev. Valminud teostest, mida autorid jagavad Kadrioru kunstimuuseumiga, pannakse muuseumi Facebooki lehel kokku virtuaalne näitus. 

Kadrioru kunstimuuseumi korraldatav „Suur maalilaupäev” on iga-aastane inspireeriv, mänguline ja hariv kunstipidu, mis toimub mai viimasel laupäeval.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.