"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Huligaanid on lammutanud Jaak Joala sammast ümbritsevat kasti (0)
30. mai 2021
Ilja Matusihis

«Linnavõim seda teinud pole,» kinnitas Viljandi linnapea Madis Timpson tekkinud augu kohta. Nimelt ei tohi kokkuleppel Maire Joalaga praegune skandaalse disainiga ausammas avalikkusele näha olla.

Tundmatud inimesed on lõhkunud kasti, mis ehitati Viljandis ümber Jaak Joala monumendi, et seda õigusvaidluse lõpuni inimeste eest varjata, vahendas BNS Elu24.

Nähtavasti on kuju ümbritsevast kastist eemaldatud üks plaat. Läbi suure augu võib nüüd vastuolulise välimusega sammast takistamatult vaadelda. Samuti on kastile ilmunud kehvapoolse välimusega kirjutised.

Mõned inimesed on varjatud kuju vastu aga varemgi huvi tundnud. «Varasemalt on kasti ka augud puuritud,» meenutas Timpson. «Need panime kinni,» lisas ta. «Augud on sees, seega on kuju eksponeeritav,» kirjeldas linnapea sellest tekkivat vastuolu.

Siiski usub Timpson, et mingit probleemi linnale ei teki, seepärast pole ka plaanis kindlamat «sarkofaagi» kujule ümber teha. «MTÜ peab läbirääkimisi Joala abikaasa ja Mati Karminiga,» tõdes linnapea hetkeseisu.

Kunstnik Mati Karmini samba disain äratas paljudes hämmastust ja kriitiline vastukaja viis nii kaugele, et Joala lesk nõudis advokaatidega kuju eemaldamist. Siiski lepiti kokku, et esialgu lõpetatakse kuju eksponeerimine, pannes sellele ümber puidust kast. «See jääb sinna vähemalt nädalaks,» kirjutas meedia veebruari alguses.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.