"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Tallinna Sadam sai Rootsi konsultatsioonifirmalt keskkonnatunnustuse (0)
30. mai 2021
Albert Truuväärt

Ecogaini, Rootsi juhtiva elurikkuse ja loodushüvede teemadele keskenduva konsultatsiooniettevõtte hinnangul on Tallinna Sadam kõige enam looduslikku mitmekesisust väärtustav suurettevõtte Balti riikides, vahendas BNS.

Viiekümnest Balti suurettevõttest oli Tallinna Sadam ainuke, kes sai kõrgeima hinnangu oma kestliku arengu eesmärkide ja tegevuste planeerimise eest. Kõrgeima hinnangu ehk “Rohelise tule” on Ecogaini koostatud bioloogilise mitmekesisuse indeksis saanud vaid need Põhjamaade ja Baltikumi suurettevõtted, kes on oma raportites määratlenud eesmärgiks hoida elurikkust samal tasemel või seda suurendada aastaks 2030.

Tallinna Sadama kvaliteedi- ja keskkonnajuhi Ellen Kaasiku sõnul on Tallinna Sadam oma äri- ja arendustegevuses järjekindlalt panustanud, et ettevõtte tegevustest tekkiv ökoloogiline jalajälg oleks minimaalne.

„Meie pikaajaline eesmärk on teaduspõhise lähenemisega hoida mere rannikualade liigirikkust oma tegevusega seotud piirkondades samal tasemel 2030. aastani,“ selgitas Kaasik.

Tallinna Sadama puhul toodigi esile teaduspõhist lähenemist looduslikku mitmekesisuse mõjude kaardistamisel ja nende valdkondade prioriseerimist, kus ettevõtte tegevustega võib kaasneda suurim mõju. Lisaks pöörati indeksis tähelepanu sellele, et Tallinna Sadam on välja töötanud ja regulaarselt  jälgib adekvaatseid mõõdikuid rannikualadelt, saavutamaks oma pikaajaline eesmärk säilitada liigirikkus oma tegevusalade lähiümbruses. 

“Kollase tule” said Balti regioonis Läti Latvenergo, Tallinna Lennujaam, LHV Group ja Ignitis UAB Leedust. Viiekümne suurima Põhjamaade ettevõtte hulgast sai sarnaselt Tallinna Sadamaga kõrgeima hinnangu vaid Soome UPM-Kymmene Oyj ja Rootsi firmad Vattenfall, Boliden ning Hennes & Mauritz.

Ecogaini bioloogilise mitmekesisuse indeks võtab arvesse Rootsi, Põhjamaade ja Baltimaade riikide viiekümne suurima ettevõtte tegevuste läbipaistvust elurikkuse hoidmise toetamisel. Indeks koostatakse vastavate ettevõtete arengukavade ja jätkusuutlikkuse raportite põhjal, mida analüüsitakse kahekümne kolme elurikkuse hoidmisega seotud kriteeriumiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.