"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Algas kohtuprotsess Lasnamäel baaritülis toimunud tapmise süüasjas (0)
31. mai 2021
Foto Mats Õun

Harju maakohtus algas esmaspäeval kohtuprotsess mullu augustis Tallinnas Läänemere teel baaritülis toimunud tapmise süüasjas.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 32-aastast Roman Gluhovtšenkot ja 34-aastast Ilja Gaidalenkot 26-aastase mehe tapmises läinud aasta 22. augustil Tallinnas Lasnamäel asuva baari ees. Kolmandat kuriteos osalenud meest, 31-aastast Maksim Vassiljevit süüdistatakse avaliku korra raskes rikkumises.

Pärast prokuröri avakõnet tunnistas end süüdi Vassiljev, osaliselt tunnistas süüd Gluhovtšenko ning oma süüd eitas Gaidalenko.

Ükski kolmest ei olnud nõus nende vastu esitatud tsiviilhagidega. Kannatanud on esitanud meeste vastu kaks 50 000 euro suurust tsiviilhagi. 

Kohtueelse menetluse käigus kogutud tõendite järgi tekkis mullu 22. augusti varahommikul Tallinnas Läänemere teel asuvas baaris esmalt konflikt süüdistatava Gluhovtšenko ning 31-aastase naise vahel. Selle käigus lõi süüdistatav naist, kuid baarikülastajate sekkumisel olukord lahenes.

Mõne aja möödudes tekkis baari ees konflikt naise abikaasa, 26-aastase mehe ja süüdistatavate vahel, mis eskaleerus kiiresti füüsiliseks. Selle käigus lõi kannatanu süüdistatavaid, mille järel hakkasid kolm süüdistatavat kannatanut peksma. Kakluse jätkudes lõi Gluhovtšenko vastast mitu korda noaga. Seejärel istus ohvri abikaasa autorooli ja sõitis seltskonna suunas, rammides baari seina.

Ka lõi Gluhovtšenko süüdistuse järgi baari ees arenenud tüli käigus noaga konfliktis osalenud 39-aastast taksojuhti, kes õnneks raskelt viga ei saanud. Lõpuks lahkusid süüdistatavad sündmuskohalt ja pealtnägijad helistasid häirekeskusesse.

Kiirabi viis raskelt viga saanud 26-aastase mehe haiglasse, kus ta suri saadud vigastustesse tund aega hiljem.

Politseil õnnestus tagaotsitavaks kuulutatud Vassiljev tabada mullu 25. augustil, Gaidalenko mullu 31. augustil ja Gluhovtšenko tabati Riia lähistel Läti politseinike poolt mullu 24. oktoobril.

Kriminaalmenetlust juhtinud ringkonnaprokuröri Kelly Kruusimägi sõnul oli traagiliste tagajärgedeni viinud sündmuste ahelas oma roll alkoholil. “Tüli sai alguse varajastel hommikutundidel baaris alkoholi tarvitanud inimeste osalusel. Kiiresti eskaleerunud sündmused viisid aga noaga löömiseni, millega võeti elu noorelt mehelt,” ütles Kruusimägi. 

“Gluhovtšenkot süüdistatakse kehalises väärkohtlemises ja tapmises ning kuna teda on varem tapmise eest karistatud, kvalifitseerub tema tegu süüdistuse kohaselt ja karistusseadustiku järgi mõrvaks. Gaidalenkot süüdistatakse tapmises ning Vassiljevit avaliku korra raskes rikkumises. Eeluurimise ajaks võeti mehed kohtu loal vahi alla ning Gluhovtšenko ja Gaidalenko viibivad seal praeguseni,” lisas prokurör. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.