"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Eestis ei pea liikumist piirama 20 Euroopa riigist saabujad (0)
31. mai 2021
Eestisse saabumisel rakendub 10-päevane liikumisvabaduse piirang neile, kes tulevad Euroopa Liidu, Euroopa majanduspiirkonna ja Schengeni ala riigist, mille nakatumisnäitaja on üle 150 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul. Foto: Ilja Matusihis

Alates esmaspäevast ei pea Eestis oma liikumist piirama 20 Euroopa riigist saabuvad reisijad. Liikumisvabaduse piirang ei rakendu neile, kes saabuvad riikidest, mille nakatumisnäitaja on alla 150 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul.

Sellised riigid on Austria, Bulgaaria, Hispaania, Iirimaa, Island, Itaalia, Liechtenstein, Malta, Monaco, Norra, Poola, Portugal, Rumeenia, Saksamaa, San Marino, Slovakkia, Soome, Tšehh, Ungari ja Ühendkuningriik, vahendab BNS.

Eestisse saabumisel rakendub 10-päevane liikumisvabaduse piirang neile, kes tulevad Euroopa Liidu, Euroopa majanduspiirkonna ja Schengeni ala riigist, mille nakatumisnäitaja on üle 150 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul.

Sellised riigid on Andorra, Belgia, Holland, Horvaatia, Kreeka, Küpros, Leedu, Luksemburg, Läti, Prantsusmaa, Rootsi, Sloveenia, Šveits ja Taani. Vatikani näitaja on küll null, kuid sealt Itaalia kaudu Eestisse reisides kehtib samuti 10-päevane liikumisvabaduse piirang.

Eestisse on võimalik reisida piiranguvabalt ka Austraaliast, Iisraelist, Lõuna-Koreast, Rwandast, Singapurist ja Uus-Meremaalt.

10-päevane liikumisvabaduse piirang kehtib riikide puhul, mille nakatumisnäitaja on üle 16 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ehk saabudes Taist.

Lisateavet koroonaviiruse ja liikumispiirangute kohta saab riigi infotelefonil 1247 ja välismaalt helistades +372 600 1247.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.