"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
SÕNAJALG: Suured ja mugavad trammid muudavad liiklemise mõnusaks (0)
31. mai 2021
Ilja Matusihis

Eesti on üks kiiremini autostuvaid riike ning naabervaldadesse lisandub autosid rohkem kui Tallinna. Pealinn uuris, mis paneks inimesi rohkem ühissõidukisse astuma või rattaga sõitma.

“Liikluse üle viriseda minu meelest ei tohiks, see on aastatega muutunud ainult paremaks. Ühistransport linnas läheb üha mugavamaks,” lisas laulja Siiri Sõnajalg, et eriti suure muutuse paremuse poole on teinud trammiliiklus.

“Kui ma Saaremaalt tulen ja mul väga suuri kaamelikotte kaasas ei ole, sõidan koju ikka trammiga. Trammid on suured ja mugavad. Mulle meeldib aga pikki kilomeetreid kõige rohkem jalgsi läbida. Kuhu vähegi võimalik, sinna eelistangi kõndida jalgsi.”

Ka liikumisruumi jagamisega linnas on ta üsna rahul. “Ratturid ja teised liiklusvahendid kõnniteel mind ei sega, ma jälgin hoolega liiklemist! Nii neid, kes eestpoolt tulla võivad, kui ka neid, kes tagant lähenemas. Tegelikult on mul hea meel, et rattad, rollerid ja väikesõidukid on linnapilti tulnud. Inimestel on niiviisi lihtsam ja kiirem liigelda!”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.