"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
VIDEO: Lastekaistepäeval saavad lapsed tasuta Tallinna Linnamuuseumisse, botaanikaaeda ja loomaaeda (0)
31. mai 2021

Tallinna Loomaaial on plaanis oma väikeseid sõpru rõõmustada nii Noorsooteatri töötubadega, Tallinna Keskraamatukogu tegevustega kui ka Loomaaia enda teadusteatri etendustega.

“Kõik katsed seostame ka loomadega. Näiteks kuna osade loomade jaoks on udu väga oluline, siis teeme ise ka kuivjääga udu. Räägime ka draakonitest, et kuidas nemad, müütilised olendid, tuld sülgavad ja proovime ise ka seda teha,” rääkis Tallinna Loomaaia loodushariduse spetsialist Karmel Ritson.

Tallinna Botaanikaaed ootab peresid külla oma kevadise õiteiluga. Lisaks õitsvatele magnooliatele ja sibullilledele saab homsel lastekaitsepäeval nautida ka mängulisi ringkäike, kuhu on vaja aga eelnevalt registreerida.

“Seal on võimalik otsida toidutaimi, maitsetaimi – see on selline otsimismäng, aaretejaht. Me räägime ka, millised taimed on toidulaual kasulikud, milliseid sinna valida, milliseid vältida,” tutvustas mängu Tallinna Botaanikaaia metoodik Krista Kaur.

Tallinna Linnamuuseum ja selle filiaalid ootavad samuti lapsi tasuta külla. Lastemuuseumis MiiaMilla on näiteks avatud välinäitus “Roheliste näppudega lapsed”. “Teisipäeval saavad lapsed muuseumisse tasuta ja emmedele-issidele on pilet 1 euro. Siis saab meie majas uudistada ja meil on ka aias tore välinäitus, mida saab uudistada,” sõnas Lastemuuseumi Miiamilla külastusjuht Marta Valgmaa.

Kesklinnas Politseiaias, Falgi pargis ja Vaikses pargis on aga 1. juunil kella 14-st kuni 20-ni õhtul üleval tasuta batuudid ja teatud kellaaegadel ootavad lapsi ka üllatused.

1. juunil leiab aset ka juba traditsiooniks saanud lasteaedade laulupidu “Meie lapse laulupai”, mis teist aastat järjest toimub videosilla vahendusel. “Sellel aastal tehakse seda ikkagi virtuaalselt. Kõik lasteaedade lapsed saavad oma lasteaias olles laulda ja sellest saab teha ühe ilusa filmi,” sõnas Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Laulupeo salvestust saab näha Vabaduse väljaku ekraanilt 1. juunil algusega kell 11.11.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.