"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pealinna haridusasutuste hulka lisandub rohelise lipu omanikke (0)
01. juuni 2021
Roheline lipp Foto Albert Truuväärt

Tallinna haridusasutuste keskkonnahariduslikud tegevused pälvisid taas rahvusvahelise tunnustuse – ühele koolile ja viiele lasteaiale omistati ökomärgis roheline lipp, mille abilinnapea Kalle Klandorf annab üle kolmapäeval.

Rohelise kooli programm sai Eestis alguse 2016. aastal ning esialgu tegutses see üksnes Tallinnas, alates 2018. aastast on programm aga üle-eestiline. Programmi eesmärk on luua kooli või lasteaia tegemistesse süsteemne ja terviklik keskkonnasäästlik mõtteviis.

“Tõekspidamiste vundament, mis mõjutab meid läbi elu, laotakse lapsepõlves, seepärast on keskkonnahariduse andmine juba varases eas väga oluline. Kuid teadmiste jagamisest üksi ei piisa – keskkonnahoiu, elurikkuse ja tervise edendamisel peame olema ka ise lastele eeskujuks,” ütles Kalle Klandorf. “On heameel näha, et paljud linna haridusasutused on võtnud keskkonnahoidliku mõtteviisi edendamise ja juurutamise oma südameasjaks. Loodan, et rahvusvahelisel tasemel tunnustus lisab selleks veelgi indu.”   

Rohelise kooliga on Eestis liitunud üle 140 haridusasutuse, neist 76 Tallinnast. Edukat programmis osalemist tõendab haridusasutusele omistatav ökomärgis roheline lipp. Esimest korda pälvib tänavu rohelise lipu kuus Tallinna haridusasutust. Kokku on pealinnas 46 rohelise lipu omanikku.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.