"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Riigikogu komisjonide ühine avalik istung keskendub kõigest ilma jäetud lastele (0)
01. juuni 2021
Siret Kotka Foto Albert Truuväärt

Riigikogu sotsiaalkomisjon ja rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjon käsitlevad tänase lastekaitsepäeva puhul toimuval ühisel avalikul istungil laste vaesuse teemat ja uurivad viise, kuidas võrdsustada laste võimalusi elus hakkamasaamiseks. Istung tõlgitakse viipekeelde.

Sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka sõnas, et tänase istungi pealkiri – „Laste vaesus – jalg taha juba stardis“ – viitab otseselt, et Eestis on laste vaesus ka 21. sajandil jätkuvalt suur probleem.

„Meie keskel elavad lapsed, kel pole kahjuks ühel või teisel põhjusel suuri väljavaateid oma elus teiste toeta hakkama saada, kuna neil on juba stardis teistest kehvemad võimalused,” rääkis Kotka. “Nad ei saa iga päev korralikult kõhtugi täis, rääkimata siis haridusest ja oskustest. Uurime täna, milliseid lastetoetusi Eestis makstakse ja milliseid oleks veel võimalik ja vajalik maksta ning kuidas luua tingimused, et ükski laps ei peaks elama läbitilkuva katusega kodus ning jääma ilma oma lapsepõlvest ja tulevikust.“

Rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjoni esimees Peeter Ernits ütles, et laste vaesus on väga tõsine probleem, kuid sama tõsine probleem on ka see, et Eestis sünnib liiga vähe lapsi. „Kui pole eesti lapsi, siis pole mõtet ka Eesti riigist rääkida. Sellisel taustal on valus tunnistada, et ka paljud neist juba olemasolevatest vähestest lastest peavad puudust tundma,“ märkis Ernits.

Istungile on kutsutud Sotsiaalministeeriumi, Statistikaameti, Tartu Ülikooli, Õiguskantsleri Kantselei ja Pere Sihtkapitali esindajad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.