“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Päästeamet kutsub peresid ohutusteemalistele avastusradadele (0)
02. juuni 2021
Ilja Matusihis

Selleks, et lapsed ja noored jätkuvalt ohutusteemadega kursis oleksid, lõi päästeamet koos koostööpartneritega maakonna keskuslinnadesse noortele ja nende peredele suunatud avastusrajad.

Rajad on Pärnus, Paides, Raplas, Kärdlas, Kuressaares, Paralepas ning värskelt on valminud rada ka Järvakandis. Uusi radasid lisandub veelgi ning nende loomist veavad eest kohalikud päästekomandod. 

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo nõunik Kristi Kais ütles, et avastusrajad pakuvad mõnusat füüsilist koormust olles keskmiselt kaks kuni kolm kilomeetrit pikad ja nende läbimine võtab aega umbes ligi kaks tundi. „Selle aja jooksul saavad lapsed ja noored panna teadmisi proovile väga erinevatel teemadel. Avastusradadelt leiab sellised teemad nagu  tule- ja veeohutus, elektriohutus, liiklusohutus, ohutus internetis, esmaabi andmine, kohtumine metsloomaga, matkatarkused, raudteeohutus ning inimese vaimne tervis,“ loetles Kristi Kais. 

Õpilased võivad sobiva raja läbida koos oma perekonna või sõbraga. Selga tuleks panna mugavad ja ilmastikukindlad riided ning kaasa võtta täislaetud nutitelefon või tahvelarvuti, millel peab olema internetiühendus ja sisse lülitatud gps, et küsimustele avastusrajal kohe vastata saaks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.