"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
The Tall Ships Races lükkub aastasse 2024, selle asemel toimub juulis uhke merepidu (0)
02. juuni 2021

Maailma suurimat õpperegatti The Tall Ships Races tänavu COVID-19 piirangute ning pandeemia jätkuva leviku tõttu ei toimu ja The Tall Ships Races laevastik jõuab Läänemerele taas aastal 2024. Tallinna linn korraldab selle asemel 16.–18. juulil kesklinna viies sadamas vahva merepeo.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev tõdes, et otsus sündmus edasi lükata sündis raskelt. „Lootsime viimase hetkeni, et tänavune The Tall Ships Races regatt siiski toimub oma tavapärasel ja suursugusel moel,” lausus ta. “Kuid koroonapiirangute ja viiruse jätkuva leviku tõttu olime siiski sunnitud koos teiste regatti sel aastal võõrustama pidanud sadamalinnadega tegema raske otsuse, et 2021. aasta õpperegatt lükkub aastasse 2024.“

Belobrovtsev ütles, et ärajäänud ja oodatud õpperegati asemel on kavas korraldada viies kesklinna sadamas merepidu. “Ootame külla ka The Tall Ships Races regatil tavapäraselt osalevaid laevu ning ehk õnnestub meil siiski kolme linna – Tallinna, Klaipeda ja Szczecini – koostöös korraldada ka väiksem regatt,” lausus ta. “Nii toimubki 16.–18. juulini kõiki piiranguid ja Terviseameti juhiseid järgides mere- ja perepidu Vanasadama kruiisialal, Kalaranna kvartalis, Patarei merekindluses, Lennusadamas ja Noblessneri sadamalinnakus. Meelelahutust maal ja merel pakuvad artistid nii Eestist kui ka mujalt. Avatud on välikohvikud, lastealad, kalaturg, käsitöölaat ning sadamast sadamasse viib meretakso. Nagu juba traditsiooniks on saanud, on südasuvine merepidu kõigile tasuta.“

Rahvusvaheline purjeõpperegatt The Tall Ships Races 2022 peetakse Põhjamerel ning regati võõrustajasadamateks on Esbjerg, Harlingen, Antverpen ja Aalborg. Samuti toimub plaanipäraselt ka 2023. aasta õpperegatt. Tallinna sadamaid külastavad suured purjelaevad 2024. aastal, mil purjeõpperegatt jõuab taas Läänemerele.

The Tall Ships Races on pikaajalise traditsiooniga rahvusvaheline avamere õpperegatt, mille eesmärk on kaasata ja õpetada noori ning juhtida tähelepanu merekeskkonna hetkeolule ja loodussäästlikkusele. Laevastiku meeskonna liikmetest on vähemalt pooled erinevatest riikidest pärit 15–25-aastased noored, kes on oma kodumaal välja valitud sadade soovijate seast ning kellest nii mõnigi on tegemas oma elu esimest meresõitu. Regatil osalemine annab noortele kogemused meeskonnatööks, paneb proovile üllatuslikes oludes ning seiklustesse, kust saab oskused ja sõbrad terveks eluks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.