"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Pereõdede roll patsientide nõustamisel on hüppeliselt kasvanud (0)
03. juuni 2021
Paide pereõde Taisi Hekkanen. Foto: Scanpix

“Pereõdedel lasub perearstikeskuses vastutusrikas roll. Tegeleme nii ennetustööga kui ka krooniliste haigete nõustamisega. See nõuab pidevat kursisolekut praktilises töös vajaliku infoga,” selgitas Pereõdede Ühingu juhatuse liige Lilli Gross. “Mul on hea meel, et saame olla patsiendile esmane nõuandja ja tugi tervisemurede lahendamisel. Oma igapäevases praktikas näen, et usaldus pereõdede vastu on aastate jooksul pidevalt kasvanud.”

Tallinnas neljapäeval suurele kevadkonverentsile kogunevad pereõed tõdevad, et nende roll patsientide nõustamisel on hüppeliselt kasvanud.

Konverentsil keskendutakse sellele, kuidas pereõed üle Eesti oma igapäevatööga toime tulevad – pandeemia keeras töökorralduse pea peale, kuid krooniliste haigetega tegelemine, laste ja noorukite nõustamine ja jälgimine ning ennetustöö ei ole kuskile kadunud. 

Konverentsil räägitakse ortopeediast, füsioteraapiast, laste tervisest ning onkoloogiast – kõike selles võtmes, et pereõed saaksid värskeid teadmisi oma praktilises töös kasutada. 

Ühtlasi tutvustatakse pereõdede uuendatud tegevusjuhendit: tegu on praktilise tööriistaga nii äsja alustavale kui juba kogenud pereõele. Eelmine juhend on pärit aastast 2008 ning rohkem kui kümne aasta jooksul on muutunud pereõdede tööülesanded, ennetustegevused ja paljud muud võimalused, mis aitavad pakkuda õendusabi. Tegevusjuhendisse on koondatud nii kroonilise kui ägeda haige kohta soovituslikud haiguspõhised tugipunktid, millele vastuvõtu käigus tuleks tähelepanu juhtida. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.