"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tallinna noori ootab üritusterohke linnasuvi (0)
03. juuni 2021
Albert Truuväärt

Juulis ja augustis toimub Lasnamäe, Kesklinna, Mustamäe ja Põhja-Tallinna linnaosades kokku kuus erinevat noortefestivali, mille eesmärk on pakkuda noortele meeleolukaid ja loomingulisi tegevusi linnasuveks. Festivalide fookuses on ekstreemsport, tänavakunst ja -tants. 

“Pärast pikka sündmustevaest pandeemia-aastat soovime noortele pakkuda põnevat ja mitmekesist suveprogrammi. Kindlasti leiab iga noor endale mõne huvitava tegevuse või saab koguni endale mõne uue hobi,” sõnas abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Teist aastat toimuv sisukas festivalisuvi saab stardib 3. juulil Lasnamäe Kivila pargis, kus noortel on võimalik osa võtta näiteks parkuuri ja tänavakunsti töötubadest, tänavatantsuvõistlusest ning rulluisutrennist. 10. juulil saavad noored koguneda Kesklinna Politseiparki, kus toimuvad muuhulgas noorte vestluspaneel, õpilasfirmade laat ja tsirkuse töötuba. 17. juulil on Mustamäel Vilde tee skatepargis noortel võimalik osa saada näiteks tõukeratta turniirist ja parkuuri töötoast. Kohal on ka narkokoerad. 

31. juulil ja 1. augustil toimub Kopli Ekstreempargis kahepäevane rula ja BMXi võistlus Kopli Session ning 14. augustil tõukeratta turniiri II etapp, tänavakunstitöötuba ja rulluisu trenn. Samuti on noortel võimalus proovida kätt taimekasvatuses. Suve viimane festival toimub 28. augustil taas Lasnamäe Kivila pargis, kus leiavad aset näiteks tõukerattaturniiri viimane etapp ja tänavatantsuvõistlus. Noortel on võimalus oma andeid näidata ka vaba lava programmis. Suvisele programmile panevad Kivila pargis punkti Pluuto ja Villemdrillem.

Suveprogrammi tegevused on võimalikult mitmekesised ning igal festivalil toimuvad lisaks meelelahutusele ka loovust, ettevõtlikkust, meeskonnatööoskust ja mitmekülgset osalust toetavad tegevused. Festivale korraldab Tallinna Haridusamet koostöös linnaosade noortekeskustega.

Rohkem infot ürituste programmide ja ajakava kohta leiab jooksvalt Noor Tegija Facebookist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.