"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Teletorni kõrvale soovitakse rajada korterelamuid (0)
03. juuni 2021
Ilja Matusihis

Tallinna linnavolikogu võttis tänasel istungil vastu detailplaneeringu, mille kohaselt kavandatakse Pirita linnaosas teletorni kõrvale kuni kuue kolmekorruselise korterelamu ehitamist.

Kloostrimetsa tee 70b ja 70c kinnistute detailplaneeringu on koostanud Ruum ja Maastik OÜ, planeeringuala suurus on 2.78 hektarit.

Detailplaneering näeb ette maatulundusmaa sihtotstarbega Kloostrimetsa tee 70b ja 70c kinnistutest moodustada üks vähemalt 10% ärimaa ja kuni 90% elamumaa sihtotstarbega krunt ning kaks transpordimaa sihtotstarbega krunti. Samuti määrata hoonestatavale krundile ehitusõigus kokku kuni kuue 3-korruselise korterelamu ning ühe abihoone ehitamiseks. 

Kloostrimetsa tee äärsete korterelamute esimesele korrusele kavandatakse avalikkusele suunatud funktsiooniga äripinnad, sissepääsuga Kloostrimetsa teelt. Hulgikaubanduse, side- ja telekommunikatsiooni ehitised, äriotstarbelised meelelahutusasutused ning majutusasutused ei ole äripindadele lubatud. Detailplaneeringus on määratud lisaks üldised maakasutustingimused ning antud heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus.

Detailplaneeringu koostamine algatati 5. oktoobril 2016 Tallinna linnavalitsuse  korraldusega nr 1483-k. Keskkonnaagentuur Virdis OÜ on koostanud detailplaneeringule keskkonnamõju strateegilise hindamise. 

Tallinna linnaplaneerimise amet ja Pirita linnaosa valitsus korraldavad pärast detailplaneeringu vastuvõtmist koostöös Tallinna keskkonna- ja kommunaalametiga detailplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande avaliku väljapaneku.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.