"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
VIDEO: Keelpillifestivali juhatab sisse kontsert Mustpeade majas (0)
03. juuni 2021

Duo Anna-Liisa Bezrodny ja Maksim Štšura sonaadikontsert juhatab sisse esimese Tallinna keelpillifestivali täna õhtul Mustpeade majas.

Mõlemad muusikud tegutsevad palju välismaal, kuid võimalus esineda kodupubliku ees on alati eriline. “Kodus on tohutult tore mängida ja mitte kerge,” ütles viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny. “Alati on eriline tunne tulla koju ja mängida kodulaval.”

Pianist Maksim Štšura lausus aga, et naudib väga mängu koos Anna-Liisaga. “Me oleme teinud natukene kammermuusikat, aga mitte päris nii, et mängime tõsise sonaadiõhtu, mis tuleb nüüd keelpillifestivali avakontserdil. See on fantastiline, sest Tallinnal ei olnud ju enne keelpillifestivali, aga nüüd juba on,” lisas Maxim.

Teiste esinejate seas annavad kontserte ka näiteks tšellistid Silvia Ilves ja Marcel Johannes Kits, kandlemängija Anna-Liisa Eller ja Meelis Orgse barokkviiulil. “Tallinna Keelpillifestivalil on 15 artisti ja ma võin käsi südamel öelda, et nad on erakordsed just oma instrumendi osas ja samuti stiili poolest,” märkis festivali korraldaja Greten Lehtmaa.

Maksim Štšura meelest võiks festivale üldse rohkem olla. “Eriti pärast seda aastat, mis meil on olnud, on meil kõigil suur kultuurinälg,“ lasusus ta. „Oluline on ka, et just professionaalsed muusikud saaksid end laval näidata kõige paremas valguses.”

Festival toimub 3. – 17. juunini erinevates paikades üle Tallinna nagu Mustpeade maja, Toomkirik, Hopneri maja ja Glehni loss.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.