"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Eesti Arhitektuurikeskus jätkab ekskursioonidega pealinna silmapaistvates hoonetes (0)
04. juuni 2021
Patarei Merekindlus. Foto: Patarei Merekindlus

“1980. aasta olümpia purjeregati eel loodud massiivne kompleks on üks erilisemaid nõukogudeaegse arhitektuuri näiteid, mille suures saalis ja koridorides on käinud paljud ning linnahalli külastamine äratab ellu mälestusi kontsertidest ja etendustest. Ja hoone kasutamine “TENETi” võttepaigana on äratanud huvi just nooremate seas,” ütles Eesti Arhitektuurikeskuse juht Raul Järg.

Sel nädalavahetusel algavad taas giidituurid Tallinna võimsatesse hoonetesse, kuhu niisama sisse ei pääse. Kogenud giidide juhitud ringkäigud viivad huvilisi Patarei Merekindlusesse, Balti Manufaktuuri ja Tallinna Linnahalli. Eesti Arhitektuurikeskuse korraldatud tuuridel saab tutvuda hoonetega väljastpoolt, liikuda suletud hoonete ruumides ning kuulata värvikaid lugusid.

Eesti Arhitektuurikeskuse juhi Raul Järgi sõnul on keskus giidituure korraldanud juba pea kümme aastat ning kõige populaarsemaks on osutunud ekskursioonid Tallinna Linnahalli.

“Samas soovitan aga kindlasti minna tuurile just Patarei Merekindlusesse, mis on üks silmapaistvamatest hoonetest Tallinna rannajoonel ning teeb lähiaastatel läbi uuestisünni ehk et sellisel kujul kui täna kindluskompleksi tulevikus enam näha ei saa,” nentis Järg.

Lisaks sõnas Järg, et huvilised on oodatud ekskursioonidele ka 120-aastase ajalooga Balti Manufaktuuri Kopli tänaval, mis on ajaloos olnud üks Tallinna suurimatest tööstuskompleksidest. “Samuti on plaanis suve jooksul alustada giidituuridega veel nii mõneski silmapaistavas pealinna hoones.”

Eesti Arhitektuurikeskuse korraldatud eesti ja venekeelseid tuure viivad läbi professionaalsed giidid, keda ühendab huvi arhitektuuri ja selle ajaloo vastu. Tuurid toimuvad nii nädalavahetustel kui ka nädala sees õhtuti.

Lisainfot tuuride kohta Patarei Merekindluses, Tallinna Linnahallis ja Balti Manufaktuuris leiab Eesti Arhitektuurikeskuse kodulehelt. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.