"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Maikuus sattus kainestusmajja rekordilised 635 inimest (0)
04. juuni 2021
Foto: Scanpix

Maikuus viis politsei Tallinnas kainestusmajja kainenema 635 inimest, kellest 62 olid naised – kunagi varem pole pealinna kainestusmaja nii palju purjutajaid ühes kuus teenindanud. 

Teistest riikides viibis kainenemas kümme inimest, neist kolm Ukrainast, neli Leedust, üks Lätist, üks Saksamaalt ja üks Poolast, vahendab BNS.

Aprillis viis politsei Tallinnas kainestusmajja kainenema 612 inimest, kellest 66 olid naised. Teistest riikides viibis kainenemas viis inimest, neist kolm Lätist ja kaks Ukrainast. 

Kokku viidi kevadkuudel Tallinna kainestusmajja kainenema 1780 inimest. Lisaks politseile aitas napsutajatega tegeleda ka Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo).

“Maikuus jätkasime aktiivset tööd avalikus linnaruumis alkoholi tarbivate isikute suunal. Ainuüksi maikuus koostasime 26 trahviotsust üldsummas 1380 eurot. Sündis ka uus kainestusmaja “külastusrekord” – meile laekunud aruandest selgub, et kainestusmajas viibis maikuus 635 joodikut. See peegeldab kõnekalt praeguse olukorra reaalsust ja tõsidust,” selgitas mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

“Terve see alkoteema on äärmiselt nukker ja kahetsusväärne – korrakaitsjad ei peaks nii palju ressurssi joodikute peale raiskama, meil ja politseil on palju muid ülesandeid. Kuna mupol ei ole piisavalt õigusi, et inimest kainestusmajja viia, siis selleks kutsume me välja politsei. Lisaks puudub mupol pädevust isiku alkoholijoovet tuvastada. Tegemist on topelt ressursi raiskamisega, kus ühe joodikuga peab tegelema terve kiirabibrigaad, kaks kuni kolm mupo inspektorit ja sama palju politsei-inspektoreid. Kahjuks neelab joodikute kantseldamine meilt liiga palju aega ja energiat, mida oleks vaja mujale panustada,” nentis Hunt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.