"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Pandeemia mõju Statistikaamet: kriisis töö kaotanutest on suur osa endiselt töötud (0)
06. juuni 2021
Rene Suurkaev

Statistikaameti andmetel oli 2020. aasta veebruaris majutuses ja toitlustuses töötanud ning kriisikuudel töö kaotanud 6300 inimesest tänavu aprilli lõpus tööta veidi üle 40 protsendi, vahendas BNS.

Uuesti majutuse ja toitlustuse alale oli tagasi läinud 1500 inimest ehk umbes veerand. Ülejäänud eelistasid pigem teisi teenindusega seotud tegevusalasid ja kaubandust, selgub statistikaameti blogist. 

Majutuse ja toitlustuse tegevusalal oli 2020. aasta veebruaris peamine töökoht ligi 27 000 inimesel, neist 23 650 töötasid samas valdkonnas ka mullu aprillis. Rohkem kui 3000 selle tegevusala töötajat jäid aga aprilli lõpuks tööta ja 710 inimest asusid tööle teistesse sektoritesse.

Veebruaris tööta olnud või teistel aladel töötanud inimeste arvelt tuli aga aprillis majutuse ja toitlustuse tegevusalale juurde 730 inimest.

Juuli lõpuks, mis on tavapäraselt kõige töisem periood, jäi majutuse ja toitlustuse alal tööta veel ligi 3000 inimest, kellele lisandus rohkem kui 1000 teistele tegevusaladele suundunut. 

Samal ajal leidsid aga paljud varem tööta olnud inimesed piirangute lõppedes vähemalt ajutiselt uuesti töö majutuse ja toitlustuse tegevusalal. Seega saab öelda, et aprilli ja juuli vahel tuli sellele tegevusalale juurde rohkem uusi inimesi kui sealt lahkus.

Siin tuleb siiski arvestada, et varasematel aastatel on suviti majutuse ja toitlustuse alal töötajate arv suurenenud veelgi rohkem.

Juuli ja detsembri vahel oli pilt aga vastupidine: majutuse ja toitlustuse alalt lahkunuid oli rohkem kui sinna tööle tulijaid. Selle aasta aprilli lõpu seisuga oli peamine töökoht majutuse ja toitlustuse alal 19 360 inimesel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.