"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
ANNA LEVANDI: Tundide viisi diivanil konutades jääb areng seisma (0)
07. juuni 2021
Anna Levandi. Foto: Ilja Matusihis

Hiljutise lastekaitsepäeva puhul uuris Pealinn, kas Eestis on lapsed hästi kaitstud ning millised on suurimad vead, mida nende vanemad võivad kasvatamisel teha.

“Räägitakse õnnelikust lapsepõlvest, pidades silmas, et lapsel olgu võimalikult palju vaba aega. Üks kahetsusväärsemaid vigu on aga, kui vanema suunav pilk lapse päeva rakendamisel kaob. Praktikas kujuneb see välja nii, et laps istub kodus tundide viisi ninapidi telefonis ja sööb kõike, mis külmkapis näha on. Vanemad lõunaid ei valmista, sest nad on tööl. Vähene liikuvus ja ülesöömine on tõsine murekoht,” tõdes iluuisutamistreener Anna Levandi.

“Aastaid tagasi jooksid ja mängisid lapsed vabal ajal õues ja tulid koju näljasena, õhtul ootas neid lihtne soe toit. Ülesöömist ei olnud! Lapsevanem peaks suunama lapse päeva graafikusse, et vaid tundide viisi diivanil konutades tema mõte ja areng seisma ei jääks. Spordi- ja liikumisringe, laulu- ja tantsuringe ning joonistamise jt kunstiringe on praegu linnas valida – laps peab olema hõivatud! Kui päevakava on selge, ei jää tegemata ka kodutööd.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.