"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Lastemuuseum Miiamilla pakub suvel põnevaid ringkäike, perepäevi, rohereedeid, lastelaagrit ja hoovimänge (0)
07. juuni 2021

12. juunil tähistab Miiamilla maja sünnipäeva perepäevaga “Mathilda tuleb külla”. Sünnipäeva puhul on lastemuuseum kutsunud külla nukk Mathilda ja tema sõbrad koolituskeskusest Sternum. Üheskoos Mathildaga saab mängida vanu mänge ja õppida õmblemiskunsti.
Arvo Iho fotonäitus “Muutuv vana Kadriorg” on avatud oktoobri lõpuni. Näitusega koos pakub muuseum ka põnevaid teemaringkäike, mis kutsuvad avastama Kadri-
oru ajalugu, maju ja peidetud lugusid. Ringkäigud toimuvad kolmel teemal, mis tutvustavad Kadriorgu eri nurkade alt. Pikemalt saab tuuri kohta lugeda muuseumi ajaveebist.
Teejuhid lastemuuseumist kutsuvad peresid mängulisele ringkäigule “Kadriorg laste silmade kõrguselt”, kus koos uuritakse Kadrioru uusi ja vanu maju ja pannakse need fantaasia abil elama. Fotograafi ja operaatori Arvo Iho juhtimisel toimub jalutuskäik “Kadriorg fotograafi pilgu läbi”, kus vanameister näitab Kadrioru kõige värvikamaid maju ja räägib lugusid nende tagahoovidest ja elanikest.
Juunist augustini toimuvad igal reedel kl 15 õuesõppe “Rohelised reeded”, kus koos külastajatega pistetakse näpud mulda, tehakse aiatöid, hoolitsetakse kasvama pandud taimede eest, uudistatakse näitust ja mängitakse aiamänge. Korra kuus toimub muuseumi värvikal õuealal hoovimängupäev, kus saab juhendajate eestvedamisel õppida uusi hoovimänge ning jagada teistega oma seniseid lemmikuid. Hoovimängupäevad toimuvad 13. juunil, 11. juulil ja 8. augustil.

13. juunist 1. juulini ootab lastemuuseum 7-12-aastaseid lapsi suvelaagrisse “Linnalaps looduses”. Kolmepäevase linnalaagri jooksul saavad osalejad uusi teadmisi loodusest, sõprusest ja ümbritsevast keskkonnast. 22. juulil kutsub Miiamilla lossiaiamängudel peresid looduslike pintslite õpituppa, kus katsetatakse, milliseid jälgi saab luua elupuu-, kasevitsa- või kuusepintsliga. Lisaks toimuvad nii eesti- kui venekeelsed teemaringkäigud “Kadriorg laste silmade kõrguselt”. Augustis saab Miiamilla sisehoovis näha Miksteatri lustlikku koguperelavastust “Saabastega kass”, mis sobib alates 5. eluaastast. Peategelaste rollides Mart Toome ja Katrin Kalma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.