"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Merivälja turg meelitas kohale hulga ostjaid ja kauplejaid (0)
07. juuni 2021
Merivälja turg Foto Kristi Sipra

Nädalavahetusel esimest korda peetud Merivälja turule oli kauplema tulnud üle 30 müüja ning päikseline päev tõi ostlema sadu huvilisi.

Merivälja turu lettidel oli rikkalik valik värskeid köögivilju, müüdi maasikaid, mett, kohalikke kala- ja lihatooteid, pakuti kanamune ja muud talukaupa. Kaubaks läksid nii soolane toidupoolis kui ka magusad hõrgutised. Näiteks osteti ära kõik 150 müügil olnud torti. Osta sai kohalikku käsitööd ja kohaliku kogukonna disainerite rõivaid. Merivälja turg oli hea võimalus soetada käsitööna valmistatud küünlaid või teha kaupa kohaliku puidumeistriga.

Turupäeva laulis rõõmsalt käima Reet Linna. Huvitavat tegevust jagus lastele – kes maalis või meisterdas, kes lasi juustesse punuda patse või teha vahva näomaalingu.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul on Merivälja turg ilmekas näide kogukonna ettevõtlikkusest. „Arvan, et sellist turgu oleks Meriväljale juba ammu vaja olnud. Kogukonnalt kogukonnale mõeldud turg näitab, millega inimesed siin tegelevad ja annab uut indu ning vahetu suhtlemise tulemusena ostavad inimesed paremini,” ütles Liinat. Ta lisas, et kes tänase Merivälja turupäeva maha magas, ei pea sugugi kurb olema. „Merivälja turupäevad jätkuvad kuni septembri lõpuni. Kokku on veel seitse päeva, mil meeleolukast Merivälja turust osa saada,” märkis linnaosavanem.

Järgmine Merivälja turg toimub 19. juunil kell 10–13 Pirital Meriväljal Kesktee 40.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.