"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Pirital koguti rekordkogus ohtlikke jäätmeid (0)
08. juuni 2021

Ohtlike jäätmete kevadisel kogumisringil andsid piritalased ära 7787 kg ohtlikke jäätmeid, mida on 4810 kilo rohkem kui aasta tagasi.

“Piritalased kasutavad üha rohkem ära pakutud võimalusi jäätmetest tasuta vabaneda. Selle ilmekas näide on iga aastaga suurenenud huvi ohtlike jäätmete kogumisringide vastu. Maikuus toimunud kogumisringil koguti Pirital kokku 7787 kilo ohtlikke jäätmeid. Nii palju ohtlikku prügi pole kunagi varem ühe päevaga kogumisautole toodud. Ka inimesi, kes kasutas võimalust vananenud kodukeemiast, värvitaarast, akudest, patareidest või elektroonikast lahti saada, oli sel kevadel varasemaga võrreldes umbes kolmandik rohkem. Kokku tõi jäätmeid kaheksasse kogumispunkti 210 inimest,” sedastas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Külastajate arv suurenes möödunud kevadega võrreldes 73 inimese võrra.

Kõige rohkem anti üle värvi- ja lakijäätmeid – kokku 4010 kg ning elektroonikat toodi kogumisautole 2062 kg. “Suur tänu kõigile, kes oma kodu ja koduümbruse puhtana hoiavad ja keskkonnast hoolivad. Pirita on nüüd ligi kaheksa tonni jäätmete võrra puhtam,” ütles linnaosavanem.

Eelmisel aastal koguti Piritalt kahe ringi peale kokku 9984 kilo ohtlikke jäätmeid. Ohtlike jäätmete kogumisringid toimuvad linnaosas kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Muul ajal saab ohtlikke jäätmeid ära anda Tallinna jäätmejaamades.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.