“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Rallipidu on öömajade hindu kergitanud kuni 25 korda (0)
08. juuni 2021
Craig Breeni ja Paul Nagle´i ekipaaž Rally Estonia 2020 raames Tartumaa teedel kihutamas. Foto: Scanpix

Teist korda maailmameistrivõistluste (WRC) etapina korraldatava Rally Estonia alguseni on jäänud veel üle kuu, kuid majutusvõimalusi tuleb Lõuna-Eestis tolleks ajaks aina juurde ja hinnad on kerkinud juba kuni 25 korda, kirjutab Tartu Postimees.

Esmaspäeval võis Airbnb pakkumiste seast leida Tartu linnapiirist veidi enam kui kilomeetri kaugusel asuva väikese puhkemaja Ku:bik kuulutuse, mis hakkas silma rallinädalaks määratud eriti jõulise hinnatõusu poolest. Kui praegu veel saaks selles grillimisvõimalustega kohas üks inimene ööbida ligi 40 euro eest, siis Rally Estonia ajal tuleks samas paigas koos lisakuludega välja käia juba üle tuhande euro.

Ku:biku omanik Ülo Roop selgitas, et ta on eri veebikeskkondadesse, kaasa arvatud Rally Estonia kodulehele märkinud erinevaid hindu ning need pidavat olema pigem suvalised. Ehkki ta ei osanud öelda, millise summa juurde ta lõpuks pidama jääb, oli ta veendunud, et võrreldes tavapärasega hind kindlasti kerkib.

Lisaks suurenevale nõudlusele põhjendas Roop hinnatõusu sellega, et ralli ajal on majutusteenuse pakkumine seotud ka suurema riskiga. «Rallidel ja üldse suurüritustel tahavad inimesed ikka end lõdvemalt tunda ning kuigi mul on kindlustus tehtud, on risk ikkagi suurem,» lausus ta.

Tartus Pallase, Londoni ning Sophia hotelli pidava Verni Loodmaa sõnul on Rally Estonia mõistagi ka hotellidele eriti suure nõudlusega aeg. Siiski ütles Loodmaa, et suurürituseni on veel parasjagu palju aega ning seetõttu on õhus ka paras ports ebaselgust – et rallipääsmed tulid müügile alles mõni päev tagasi, on ka Emajõelinna hotellides veel küllalt kohti saadaval. «Aga jah, eelmisel aastal broneeriti kõik ja ma ei usu, et seegi kord teistmoodi läheb,» lausus ta.

Ainult ralli ajaks Otepääl, mille ümbruses samuti rallikatsed aset leiavad, pakub praegu oma majast üht tuba 300 euro eest üürile Kalev Madissoo. Tema tõdes, et tal oli plaan ruum teenima panna ka eelmisel aastal, kuid siis jäi tal mõte esimese koroonalaine järelmõjude tõttu siiski teostamata. Madissoo täpsustas, et seda tuba pakubki ta ööbijatele ainult ralli ajaks, sest siis on nõudlus suur ning maja asukoht sobib kiiruskatsete kohaga väga hästi. Hinna määras ta turu üldist seisu analüüsides: vaatas lihtsalt, millised on teiste omanike pakkumised.

Sellel aastal on Rally Estonia kodulehel kõigil võimalik oma majutusasutusi, aga ka näiteks telkimisalasid huvilistele välja pakkuda. Võistluse meediajuhi Margus Kiiveri sõnul pärineb idee sellises formaadis telkimisplatse ja majutusvõimalusi kokku koondada Soomest. Et siinset rallit peetakse suve kõige magusamal ajal, pidas Kiiver usutavaks, et telkimishuvilisi leidub üksjagu palju. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.