"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Uuring: oluliselt on kasvanud võõrsil puhata plaanivate inimeste hulk (0)
08. juuni 2021
Välisriikide külastamisest on kõige enam huvitatud Põhja- ja Lääne-Eesti inimesed, nende osakaal ulatub paarikümne protsendi ligi. Foto: Ilja Matusihis

„Eks alati näeme suvisel ajal suuremat huvi reisimise vastu, kuid käesolevat aastat mõjutab kindlasti see, et pandeemia on järele andmas ning riigid avavad end järjest enam turistidele. Ka inimesed ise on muutunud teadlikumaks ja õnneks läheb enamik reisile koos reisikindlustusega. Tänavu võetakse tihti just selline reisikindlustus, millel on COVID-19 kaitse olemas,“ selgitas If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuht Kairit Luht.

Võrreldes kevadega on oluliselt tõusnud nende inimeste hulk, kes soovivad lähiajal välisriike külastada, nii selgus If Kindlustuse läbi viidud uuringust, vahendab BNS.

Kui möödunud üheksa kuu jooksul külastas välisriike puhkuse eesmärgil vaid kuus protsenti Eesti inimestest, siis suvekuudel plaanib seda teha 17 protsenti vastanutest. 28 protsenti Eesti inimestest on otsustanud siseturismi kasuks, 27 protsenti pole veel otsust teinud ja 28 protsenti vastajatest ei reisi puhkuse ajal ei kodu- ega välismaal.

If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuhi Kairit Luhti sõnul on märgata, et kui tavapärastest talvistest päikese- ja suusapuhkustest paljud inimesed loobusid, siis suvele vastu minnes on huvi reisimise vastu suurenenud.

Kõige rohkem teevad reisiplaane Eesti inimesed vanuses 18–24 ja 35–54 eluaastat. Ligi kolmkümmend protsenti neist plaanib siseturismi edendada ning pisut rohkem kui kakskümmend protsenti kavatseb külastada välisriike. Tagasihoidlikumad puhkuseplaanid on inimestel vanuses 55–65 aastat, neist on siseturismi kasuks valiku teinud 21 protsenti ja välisriike soovib külastada 14 protsenti vastajatest.

Kui vaadelda piirkondade kaupa, siis selgub, et kõige vähem tunnevad siseturismi vastu huvi Ida-Eesti elanikud 19 protsendiga ja kõige rohkem Lõuna-Eesti inimesed 32 protsendiga. Kõige vähem plaanivad välisreise Kesk-Eesti elanikud 11 protsendiga. Välisriikide külastamisest on kõige enam huvitatud Põhja- ja Lääne-Eesti inimesed, nende osakaal ulatub paarikümne protsendi ligi.

Teiste Balti riikidega võrreldes näitas uuring, et Leedu inimesi paelub teistest märksa rohkem siseturism. 43 protsenti leedukatest on selleks suveks plaani võtnud riigisisese puhkusereisi, Eestis on vastav näitaja 28 ja Lätis 26 protsenti. Välisreise plaanitakse kõigis Balti riikides üsna sarnases mahus, keskmiselt kavatseb puhkuse eesmärgil välisriike külastada 17–19 protsenti elanikest.

If Kindlustuse poolt Eestis, Lätis ja Leedus läbi viidud uuringus osales pisut rohkem kui 1000 inimest igast riigist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.