"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Botaanikaaias avati uuenenud palmihoone (0)
08. juuni 2021

“Palmimaja koos oma naaberkasvuhoonetega on täiesti unikaalne nii linna jaoks, aga ka terve Eesti jaoks. Siia saab tulla minipuhkusele, kus saab lühikese ajaga käia nii troopikas kui ka subtroopikas. See kõik on Eesti jaoks haruldane, sest ühtlasi saab ära käia ka kõrbes ja tutvuda kõrbetaimedega,” rääkis Tallinna Botaanikaaia direktor Urve Sinijärv.

Täna avas Botaanikaaed pidulikult uuenenud palmimaja. Projekti kogumaksumuseks oli ligi 2,2 miljonit eurot. “Nüüd on see aeg, et me saame jälle suuremaid investeeringuid teha. Kui eelmise kümnendi ajal raha lihtsalt ei olnud, siis nüüd saame vajalikke investeeringuid teha. Kui vaadata paari viimast aastat, siis just Botaanikaaeda me investeerinud olemegi. Julgen öelda, et viimase kahe aastaga on see suurusjärk olnud 6-7 miljonit,” lausus Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

“Botaanikaaed on terviklik ja samas võib öelda, et koondab endasse nii palju eriilmelisi tegevusi ja asju. See on terviklik roheala, kuid ka näituse-ala, terviklik õppe – ja hariduskeskkond, aga ka teaduskeskkond,” ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Nagu öeldud, palmimaja uuenduskuur läks maksma üle 2 miljoni euro, kuid milliseid töid selle eest tehti? “Võib öelda, et oli viimased aastad tõesti see hirm, et torm viib katuse maha. Nüüd aga uuendati täielikult kogu katus, vahetati vajaliku ja siia sobiva klaaspaketi vastu välja. Kasvuhoonetes on alati ka see mure, et hakkab kondentsvett tekkima – nüüd on selleks kaasaegne lahendus, mis aitab meil sellest lahti saada. Täiesti uus on ka ventilatsioonisüsteem,” selgitas Urve Sinijärv.

Palmimaja rekonstrueerimistööd projekteeris Infragate AS. Hoone ehitas Ehitus5ECO OÜ.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.