"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Laupäeval saab botaanikaaias imetleda iiriseid ja mägitaimi (0)
09. juuni 2021
Ilja Matusihis

Vikerkaarevärvides aediirised on Tallinna Botaanikaaia jaanikuise aia säravaimad tähed. Sel laupäeval kell 12 jagab oma kogemusi iiriste kasvatamisest vanemaednik Heli Russak.

Botaanikaaia aediiriste kollektsioonis on 160 sorti. Leidub nii lillasid, kollaseid, eri nüanssides valgeid, helesiniseid ja tumesiniseid, roosasid, oranže ning kõikvõimalikke punaseid toone. Ka peaaegu mustad sordid on esindatud. 

Laupäeval kell 14 saab aga jalutada mägiaias vanemaednik Krista Kirotariga. Sel kevadel ajutiselt kasvukohalt Tallinna Botaanikaaia uuenenud mägiaeda tagasi jõudnud taimedel puhkevad üksteise võidu värvikad õied.

Sirelites jalutades tasub sel aastal minna süringaariumi kõige tagumisse ossa ja sealt veel sammukese edasi, kus on täiesti uus hariliku sireli Eesti sortide kollektsioon. Eelmisel aastal istutatud Aavo Mägi aretistest enamik on sel aastal esmakordselt õitsemas.

Registreeri jalutuskäikudele aadressil. Sissepääs Tallinna Botaanikaaia tavapiletiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.