"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Pirita jõe väliujula avatakse oma ajaloolises kohas (0)
09. juuni 2021

Pirita spordikeskuses saab pärast 80 aastat taas väliujulas ujuda. Pirita jõe uus väliujula rajatakse selle ajaloolisse paika jõe vasakpoolsel kaldal. Ujula plaanitakse avada 17. juunil.

„Pirita jõe väliujula võtab ilmet. Kõik suuremad ja mahukamad tööd nagu jõepõhja setetest puhastamine, pontoonide ankurdamine, kaldaala korrastamine on tehtud. Lõpusirgel on vette viivate treppide paigaldamine,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Pirita spordikeskuse juht Priit Aunroos kinnitas, et väliujula juures on jäänud teha veel väiksemad tööd.„Väliujula juurde paigaldatakse riietuskabiin, päästevahendid ja infotahvel väliujula kasutamise reeglitega. Samuti hakkame andma värsket infot vee- ja õhutemperatuuri kohta,” sõnas Aunroos. Jõekaldale paigaldatakse ka prügikastid ja pingid. Väliujula kõrval avatakse väike liivarand lastele.

Väliujula pikkus on 25 ja laius 10 meetrit, ujulas on tähistatud neli ujumisrada. Pirita jõe väliujula kasutamine on tasuta. Kui kõik sujub plaanipäraselt, avatakse ujula 17. juunil.

Väliujula paikneb Pirita jõe vasakpoolsel kaldal täpselt samas kohas, kuhu see ehitati eelmisel sajandil koos vettehüppetorniga. Ka basseini pikkus on sama – 25 meetrit. Pirita jõe väliujula planeerija-ehitaja on Top Marine. Väliujula rajamine koos ettevalmistustöödega maksab 80 000 eurot (koos käibemaksuga).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.