"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Kristian Jaani: minu maailmavaade on politseiniku maailmavaade (0)
10. juuni 2021
Kristian Jaani. Foto: Mats Õun

Kolmapäeval Keskerakonda astunud siseminister Kristian Jaani ütles ERR-ile antud intervjuus, et kavatseb kandideerida tänavustel kohalikel valimistel ning enda maailmavaatena määratles ta politseinikutööst külge jäänud politseiniku maailmavaate, milles on omakorda oluline vaade siseturvalisusele.

Oma poliitilist maailmavaadet kirjeldades märkis Jaani, et olles ka ise keskklassi esindaja, siis talle keskklassi eest seismine meeldib, vahendab BNS.

“Kui räägiksin oma maailmavaatest ja ma olen seda ka kuid tagasi öelnud ja ütlen ka täna, et minu maailmavaade on väga seotud politseiniku maailmavaatega, kus on väga oluline koht selles, kuidas me käsitleme siseturvalisust, kuidas me käsitleme seda, kuidas kuriteo ohvrid on hoitud ja kuidas me riigina või ka erakondade poolt käsitleme siseturvalisust väga laias vaates. Need asjad, mis liiguvad minu mõtetes, lähtuvalt puhtalt sellest, kust ma tulen, kus ma olen pikka aega töötanud,” selgitas ta.

Jaani kinnitas, et ta kavatseb kandideerida kohalikel valimistel. “Jah, hetkel see plaan on. Mina pean ainuõigeks seda, et inimene kandideerib seal, kus tema elab, kus on tema kogukond. Mina elan Saue vallas ja ma kandideerin Saue vallas,” ütles Jaani.

Jaani sõnul pole ta mõelnud veel kandideerimisele järgmistel riigikogu valimistel. “Ma arvan, et sinna on natukene pikk maa veel minna. Esimese väljakutse ja arenguetapina olen praegu mõelnud omavalitsuste volikogude valimiste peale ja sealt edasi hetkel ei ole mõelnud,” märkis Jaani.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.