"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Magnus Kirt Tokyo olümpiamängudel ei osale (0)
10. juuni 2021
Scanpix

Odaviskaja Magnus Kirt ja tema meeskond tegid sel nädalal raske otsuse loobuda Tokyo olümpiamängude osalemisest, vahendas BNS.

Doha MM-il saadud õlatrauma ravi kulges küll plaanipäraselt, kuid detsembris saadud tõsine jalavigastus ei luba enne mänge korralikult treenida. 

Tegemist on kandluu eesosa väsimusmurruga, mille paranemisaeg on reeglina kuus kuni kaheksa kuud. Kahjuks viimase uuringu alusel ei saa öelda, et murd oleks lõplikult paranenud ja võiks alustada täiskoormusega treeningut.

Arstide sõnul peab Magnus veel vähemalt neli nädalat jalale täielikku puhkust andma, seega ei saa ta oda visata.“ Sellises seisus olümpiale minek ei oleks midagi muud, kui lihtsalt osalemine. Ma pole ka ju poolteist aastat võistelda saanud. “ ütles Magnus. „Sportlase seisukohalt vaadates on olümpiast loobumine üks raskemaid otsuseid elus, kuid valikuid ei ole. See aga ei tähenda, et loobuksin, treenitud on palju ja loodan, et saan veel sel aastal võistelda, sest füüsiline vorm on hea”. 

Kui ravi kulgeb plaanipäraselt, saaks odaviskaja esimesed võistlused teha augusti teises pooles,  eesmärgiga saada võimalikult tugev põhi järgmiste aastate suurvõistlusteks. 

Magnus Kirti meeskond on tänulik toetajatele ja fännidele, ümbritsevate abi on olnud suurim abi raske vigastuseaja läbimisel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.