Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
VIDEO JA FOTOD! Mustamäel esitleti raamatut "Kaja maja lugu" (0)
10. juuni 2021

Legendaarsel Mustamäe kultuurikeskusel Kaja täitub tänavu 55 tegevusaastat. Selle ajaga on sirgunud suureks mitu põlvkonda mustamäelasi. Nende põnevad mälestused esialgu kino, hiljem kultuurikeskus Kajast on koondatud raamatuks „Kaja maja lugu“, mille pidulik esitlus oli neljapäeval Kännukuke raamatukogu (E. Vilde tee 72) hubasel õuealal. Muusikaliste etteastetega esinesid Voldemar Kuslap ja Tõnis Sarap.

Vaata galeriid (46)

„Kajal on mustamäelaste ja tallinlaste südametes eriline koht. 23. mail 2019 Kaja uue maja avamisele pühendatud avatud uste päevast kujunes nädal või rohkemgi ning sellel osales mitu tuhat inimest, igal ühel neist Kajaga seotud isiklikud meenutused, mida heameelega sooviti jagada. Et need mälestused talletatud saaks, kutsusime inimesi üles need kirja panema. Üsna varsti sai selgeks, et mälestusi tuleb nii palju, et neid kõiki ei ole võimalik jooksvalt Mustamäe ajalehes avaldada, nii sündis mõte need kaante vahele kokku koguda ja raamatuna ära trükkida,“ meenutab Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

„Nüüd on see lubadus teoks saanud. Täna esitleme „Kaja maja lugu“ raamatut. Kaja raamatu algautoriteks on sajad mustamäelased, kes saatsid endi meenutusi ja fotosid. Väga suure panuse andsid raamatu koostajad, Reet Land, Adik Sepp ja Lea Arme, kes lisaks saabunud meenutustele töötasid väsimatult arhiivi- ja muu materjali kallal ning aitasid tükkidest kokku panna terviku.“

„Kaja maja lugu“ peegeldab paratamatult ka Mustamäe ja laiemalt kogu ühiskonnas toimunut. Lisaks mustamäelaste isiklikele mälestustele on raamatus kasutatud arhiivimaterjale, avaldatud koopiaid Kajaga seotud dokumentidest ja näiteks ka väljavõtteid kino Kaja „kaebuste ja ettepanekute raamatust“, mis aastakümnete järel tunduvad eriti humoorikana nendele, kes konteksti mäletavad.

Limiteeritud tiraažiga „Kaja maja lugu“ raamatut on võimalik osta soodushinnaga 9 EUR raamatuesitlusel ning seejärel kuni 10. juulini k.a. Mustamäe Linnaosa Valitsuse (E. Vilde tee 118) teenindussaali infoletis. Müügil nii eesti- kui ka venekeelsed eksemplarid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.