"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Tallinna volikogu järgmisse koosseisu kavandatakse 79 liiget (0)
10. juuni 2021
Tallinna linnavolikogu Foto Albert Truuväärt

Tallinna linnavalitsus esitas linnavolikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt on 17. oktoobril valitavas linnavolikogu koosseisus 79 liiget.

Otsusega on kavas jaotada ka mandaatide arv igas valimisringkonnas. Eelnõu järgi valitakse Haabersti linnaosast 9 volikogu liiget, Kesklinnast 10 volikogu liiget, Kristiinest 8 volikogu liiget, Lasnamäelt 16 volikogu liiget, Mustamäelt 11 volikogu liiget, Nõmmelt 8 volikogu liiget, Piritalt 7 volikogu liiget ja Põhja-Tallinnast 10 volikogu liiget.

„Tallinna linnavolikogu valitakse seaduse järgi kaheksas valimisringkonnas, mille piirid langevad ühte linnaosade piiridega. Pooled volikogu kohad jaotatakse võrdselt linnaosade vahel ja teine pool vastavalt valijate arvule igas linnaosas,“ ütles linnasekretär Priit Lello.

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse järgi tuleb Tallinnas jaotada 40 mandaati võrdselt valimisringkondade vahel, nii et iga linnaosa saab viis mandaati. Ülejäänud mandaadid jaotatakse lähtuvalt valijate arvust linnaosades tänavu 1. juuni seisuga. Rohkem kui 300 000 elanikuga omavalitsuse volikogus peab seaduse järgi olema vähemalt 79 liiget. Otsusega seotud dokumendid on kättesaadavad Tallinna õigusaktide infosüsteemis Teele aadressil https://teele.tallinn.ee/documents/109978/view#metadata

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.