"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Eesti Gaas kaalub sügisest hinnatõusu (0)
11. juuni 2021
Raul Kotov. Foto: Scanpix

“Kuna oli külm talv, siis kõik gaasimahutid osteti tühjaks ja nüüd pannakse neid täis; majandus on uuesti kasvama hakanud, on tekkinud nõudlus. Sellised põhjused hinnatõusul on. Eks siis näis, kuidas ta edasi läheb, aga jah, kolme kuuga 50 protsenti tõusu,” rääkis Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov maailmaturuhindadele viidates.

Eesti Gaas kaalub tõusvate maailmaturuhindade tuules sügisest hinnatõusu. Hinnatõus ei ole veel kindel ja võib ära jääda, kui maailmaturu hinnatõus peaks taanduma, kirjutab ERR.

Läti Gaas teatas neljapäeval, et tõstab eraklientidele oma väljamüügi hindu 25-43 protsenti, sõltuvalt tarbitava gaasi mahust. Läti ettevõte viitas just maailmaturuhindade kasvule.

Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Katov ütles, et tõepoolest on viimase kolme kuu jooksul maagaasi hinnad maailmaturul kasvanud umbes 50 protsenti. “See tõus on tõesti olnud selline hästi-hästi kiire,” ütles Kotov.

Läti Gaas tõstab hindu 1. juulist, sest ettevõtte lepingud on aastase tähtajaga.

Kui Eesti Gaas hindu tõstaks, siis septembrist. Siiski ei oleks võimalik hinnatõus päris Läti hinnatõusu tasemel, ütles Kotov. Ta lisas, et praegu midagi konkreetsemat öelda ei saa, sest otsust hindu tõsta ei ole veel tehtud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.