"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
VAATA ÕUEALASID Kaunimad majaümbrused pälvisid linnalt tunnustuse (0)
11. juuni 2021
KÜ Astangu 36

Tallinna korteriühistutele mõeldud veebifotokonkurss „Rohelised õuealad 2020“ osutus edukaks ja pilte vaadati 150 korda. Kõige populaarsemad olid Maisi 6, Linnamäe 49 ja Vilde tee 123 korteriühistute fotod. 

Vaata galeriid (25)

Tallinna Linnavalitsusse kutsus abilinnapea Eha Võrk kaheksa korteriühistu esindajad, kelle fotod oma kinnistu ümbrusest olid kõige populaarsemad.

Tegelikult aga tähtsamad kui fotod, oli nende ühistute töö oma koduümbruse rohelisemaks ja lillelisemaks muutmisel. Soov oli neid inimesi silmast-silma tänada tehtu eest. Lisaks tänukirjale said kõik ka paki lilleväetist, mis kõigile rohenäppudele marjaks ära kulub.  

Tunnustatud korteriühistud olid: Soo tn 28, Maisi tn 6, Õismäe tee 124, Astangu 36, Astangu 64, Linnamäe tee 49, Vilde tee 123 ja Ketraja 3. 

Elamumajanduskonverentsil tunnustatakse alati „Rohelise õue“ tegijaid. Tallinlane teab ka iga-aastast Vabaduse tunneli fotonäitust. Seal on pikki aastaid roheliste õuede põnevamaid lahendusi rahvale näidatud.  „Eelmisel aastal oli eesmärk veelgi laiendada meie projekti tutvustamist,“ ütles Võrk.  

Abilinnapea sõnul kaunistavad enamus korteriühistuid ja korteriomanikke oma õueala ka ilma linna abita.

Üks tilluke osa on saanud „Rohelise õue“ projekti raames abi või taibanud seda linnalt küsida. „See veebifoto konkurss oligi korraldatud selleks, et kõik korteriühistud saaksid näidata oma põnevaid tegemisi ja jagada kõikide teistega, sealhulgas meiega,“ sõnas Võrk. „Facebooki eelis on see, et kõik näevad. Postitad oma foto – kõik näevad. Oli soov, et toredad korteriühistud ja korteriomanikud postitaksid vähemalt kolm fotot ja teised hindaksid neid.“  

Uus veebifotokonkurss toimub 9.juunist – 31.augustini Tallinna Linnavaraameti Facebooki lehel. Rohkem laike saanud korteriühistute esimehed kutsutakse 11.septembril Kaja Kultuurikeskusesse  Elamumajandus konverentsile. 

„Oleme teel rohelise pealinna poole,“ lausus abilinnapea. „Sõltumata sellest kas Tallinn kandideerib või mitte – me armastame oma linna ja minu arvates Tallinn ongi üks rohelisemaid ja suvel ka lillelisemaid linnu.“ 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.