"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
VIDEO! Täna algas Tallinna Restoranide Nädal (0)
11. juuni 2021

“Restoranikultuur on Tallinna lahutamatu osa, mistõttu võib julgelt öelda, et Tallinn on toidupealinn,” ütles Tallinna Strateegiakeskuse turunduse projektijuht Mall Oja. “Kolmkümmend restorani avavad uksed lõuna- ja õhtusöögiks, mida pakutakse väga mõistliku hinnaga. Lõunamenüü saab broneerida 10-ne või 15-ne euroga ja õhtusöögimenüü 30-ne euroga. Nii, et a la carte menüü on saadaval taskukohase hinnaga ja kutsun üles seda nautima.”

Tänasest sai stardipaugu Tallinna Restoranide Nädal, mis toimub juba kümnendat korda. Eesmärk ikka sama –  tuua toidukultuuri linlastele lähemale ja elavdada kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ning suhtlemise võimalust.

“Põhisõnum ongi see, et kui veel turistid ummistasid vana- ja kesklinna ning restoranide hinnad olid kohalike jaoks laes, siis Restoranide Nädal pakub kõrgetasemelist toidukunsti väga mõistliku hinnaga,” rääkis Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

“Mis on kindlasti muutunud, on restoranide kvaliteet. Kui alustasime 10 aastat tagasi oli tase hea ja restoranide valik oli väga hea, aga sellest ajast peale on väga palju muutunud. Me võime tõesti öelda, et restoranid Tallinnas ja Eestis üldiselt on kasvanud Euroopa tasemele teiste kõrge toidukultuuriga maade kõrvale,” selgitas MTÜ Tallinn Restaurant Week juhatuse liige Martin Breuer.

Täpselt aasta tagasi avatud ajaloomuuseumi prantsuse restoran kõike, mida pakkuda kavatsetakse, välja ei ütle. Küll aga kutsub kõiki külla, et suurepärast toitu, lossikeskkonda ja merevaadet nautida.

“Saab proovida erinevaid mereande ja kala. Kõike ei tahaks küll ette ära rääkida, aga magustoitu võin küll reklaamida. Meie kondiiter Nikolai valmistab tõeliselt hõrgu ja suussulava beseerulli, mida saab nautida koos lossihõngu ja merevaatega,” lausus Maarjamäel Ajaloomuuseumis paikneva Riviera Palais Brasserie restorani juht Tiina Kõresoo.

Broneeringuid lõuna- ja õhtusöökidele saab broneerida Tallinna restoraninädala kodulehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.