"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
VIDEO! Vaktsineerimine sujub ja üha enam inimesi saab võimaluse (0)
11. juuni 2021
Foto: Mats Õun

“Täna saab vabalt vaktsineerimisaegu. Saab vaktsiine valida ja alates 16. eluaastast on võimalik vaktsineerima tulla. Eelolevat kooliaega sügisel silmas pidades tasub seda võimalust igal juhul täna kasutada,” ütles Tallinna koroonanõunik Ester Öpik.

Tallinna suured vaktsineerimiskeskused jäävad tööle kogu suveks või kuni kõik soovijad on vaktsineeritud. Kaja keskuses, mis on kolm nädalat tegutsenud, töötab vaktsineerimine ilma pikkade järjekordadeta.

Kaja Kultuurikeskuse ümber võis näha tavapärasest rohkem maskides inimesi. Enamasti astusid maskikandjad ka kultuurikeskuse uksest sisse, et oma vaktsiinidoos kätte saada.

Kaja bussipeatuses istunud Silvi oli juba esimese doosi vaktsiini saanud. “Aga teise saan alles kolmandal juulil,” sõnas Silvi. Kõhkluste kohta ütles Silvi, et see on peamiselt meedia süü: “Kõhklusi oli, sest meedia kogu aeg rääkis ja ma sain seda Astra Zenecat ju, aga ei olnud väljapääsu.”

Keskusse tuli rahvast just nii hõredalt, et järjekorda tekkida ei jõudnud.

“Patsiendid on väga kellatundlikud, tulevad täpselt,” kinnitas Kaja Kultuurikeskuse juhataja Viivika Puik. “Meil on väga hea koostöö Lääne-Tallinna Keskhaiglaga ja ka patsientidega, kes siia on tulnud.”

“Me ju panime praegu ajutiselt kultuuritegevusele meie kultuurikeskuses stopi peale, aga see loomulikult ei tähenda seda, et me kultuuriga ei tegele väljaspool maja. Meil hakkab järjest tasapisi üritusi toimuma, mõned on juba toimunud ja mida aeg edasi, ja loomulikult kui see näit kukub, siis juba juulis-augustis on meil tugev kultuuriprogramm ette valmistatud,” rääkis Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats keskuse praegusest töökorraldusest.

Tallinn kutsub kõiki vaktsineerima kampaaniaga “Pane õlg alla!”. Eriti tähtsaks peetakse võimalikult paljude vaktsineerimist sügiseks, eeldatava kolmanda laine ajaks.

Tallinna kahes vaktsineerimiskeskuses on end vaktsineerinud ligi 40 000 inimest. Eriti aktiivsed on olnud noored vanuses 18-39 aastat. Kaks kolmandikku vaktsineeritutest on olnud tallinlased, kuid paljud on tulnud lähivaldadest ja kaugemaltki. Eeloleval nädalavahetusel saavad Sõle Spordikeskuses ja Tondiraba Jäähallis teise doosi kätte need, kes said esimese doosi sealsamas aprilli alguses.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.