"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Kaugenev madalrõhkkond viib sajupilved pühapäeval itta (0)
12. juuni 2021
Ilja Matusihis

Pühapäeval liigub madalrõhulohk Eesti kohalt Venemaa poole – saartel ja mandri lääneservas väheneb juba öösel sajuvõimalus ning päev näitab ka päikest, kaugemal sisemaal ja iseäranis Ida-Eestis esineb aga vihmahoogusid pärastlõunani ning alles õhtul eemalduvad sajupilved Peipsi taha, vahendas BNS.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu pühapäeva pilves, üksikute selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma ja kohati võib olla äikest. Paiguti võib tekkida udu. Puhub lõuna- ja edelatuul, pärast keskööd pöördub järk-järgult läände ja loodesse 2-8 m/s. Lääne-Eesti saartel ja rannikul tugevneb loodetuul 9-13, puhanguti kuni 18 m/s. Sooja on 10-16 kraadi.

Peipsi järvel puhub lõuna- ja edelatuul, hommikul pöördub läände ja loodesse 2-8 m/s. Lainekõrgus on 0,3-0,6 meetrit. Sajab vihma ja valitseb äikeseoht. Nähtavus on heast mõõdukani. Sooja on 12-14 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hooti vihma ja kohati võib olla äikest. Lääne poolt alates pilvkate hõreneb ning Lääne-Eestis on sajutõenäosus väike. Puhub põhja- ja loodetuul 4-9, puhanguti kuni 14, Lääne-Eesti saartel ja rannikul 9-14, puhanguti 17-20 m/s. Sooja on 15-20 kraadi, rannikul on kohati veidi jahedam.

Peipsi järvel tugevneb põhja- ja loodetuul 5-9, puhanguti kuni 14 m/s. Lainekõrgus on 0,8-1,3 meetrit. Sajab vihma ja on äikeseoht. Nähtavus on heast mõõdukani. Sooja on 17-19 kraadi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.