"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ööpäevaga lisandus 53 koroonapositiivset testi (0)
12. juuni 2021
Ilja Matusihis

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3841 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 53 ehk 1,4 protsenti. Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 27 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 6, Raplamaale 5, Pärnumaale 4, Võrumaale 3, Tartumaale 2, Läänemaale, Saaremaale ja Viljandimaale 1 nakatunut. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Kolmel juhul rahvastikuregistri järgne elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 78,78 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 2,0 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates kuus uut haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 56 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 40 inimest ehk 71,4 protsenti. Ööpäeva jooksul uusi surmajuhtumeid ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 11 888 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 520 015 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 337 150 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 66,8 protsenti. Vanusegrupis 70+ on vaktsineeritud üle 60 protsendi kõikides maakondades peale Ida-Virumaa.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.