"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ööpäevaga lisandus 37 positiivset koroonatesti (0)
13. juuni 2021
Ilja Matusihis

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2751 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 37 ehk 1,3 protsenti. Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaga nakatumine tuvastati 12 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 9, Raplamaale 6, Lääne-Virumaale 5, Valgamaale 2, Tartumaale ja Pärnumaale 1. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Ühel juhul rahvastikuregistri järgne elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 76,98 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1,9 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates kaheksa uut haigusjuhtumit. Haiglas on 64 patsienti, kelle keskmine vanus on 66 aastat. Kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 44 inimest ehk 68,8 protsenti. Ööpäeva jooksul uusi surmajuhtumeid ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 6751 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 522 224 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 341 807 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 66,8 protsenti. 70+ vanusegrupist on kõigis maakondades peale Ida-Virumaa vaktsineeritud üle 60 protsendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.