"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Uuringu järgi ootab siseturismi tihe suvi (0)
13. juuni 2021
Ilja Matusihis

Uuringufirma Norstat värskest küsitlusest selgub, et 46 protsenti vastanutest plaanib puhkuse ajal Eestis ringi reisida, riigist välja plaanib sõita 38 protsenti inimestest, vahendas BNS.

Norstati juhi Evelin Pae sõnul on Eestist välja reisimine endiselt ebamugav, mistõttu plaanib suur osa inimesi kodumaad avastada. Puhkuste osas tuleb tänavune suvi tõenäoliselt mullusega sarnane, ennustas Pae.

„Majutus- ja meelelahutussektori jaoks peaks tulema suvi soodne, sest vahepeal pole reisimas ega väljas käidud ning pangaarvetele on kogunenud vabu vahendeid. Tõenäoliselt jäetakse ka sel suvel rohkem raha pigem kohalikele kui välismaistele turismiasutustele. Juba praegu on näha, et kohalikud spaad on täis ja hinnad krõbedad,“ ütles Pae.

Uuringu kohaselt plaanib oma puhkuse ajal Eesti sees reisida 46 protsenti inimestest, suvekodusse sõidab 14 protsenti ning sama palju plaanib suve lihtsalt kodus veeta. Kaheksa protsenti kinnitas, et ei jõua suvel seoses kiire ajaga puhata ning 18 protsenti pole veel plaane teinud.

Norstati juhi sõnul plaanib 38 protsenti vastanutest välismaale reisida ning nendest inimestest 54 protsenti kinnitas, et plaanib suvel ka veel Eesti sees reisida.

Norstat viis küsitluse tänavu mais läbi 1000 tööealise elaniku seas üle Eesti. Norstat on Euroopa juhtiv andmekogumisettevõte, mis teostab andmekogumist kõigi meetodite lõikes alates veebiküsitlusest lõpetades telefoni- ning näost-näkku intervjuudega. Norstat tegutseb 12 riigis üle Euroopa.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.