"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
JUHTKIRI Keelavate lintide kadumise aeg (0)
14. juuni 2021

Olümpiavõitja Jaak Uudmäe imestas Pealinnale intervjuud andes, et meil pole koolistaadionid linnarahvale teatud kellaaegadel avatud, nagu ta seda koges Ameerikas õppides ja sportides. Igal hommikul sai ta korraliku kattega jooksurajal oma tiirud ära teha ja natuke muid harjutusigi peale.

Küllap pani koroonaaegne vähene liikumine meie linna spordikorraldajad tõsisemalt mõtlema, kuidas inimesi pärast pandeemia taandumist taas liikuma panna, ja lahendus leitigi. Tihti ei vaja nutikad otsused suuri kapitaalmahutusi ega kulutusi. Meil on juba olemas tegelikult palju spordirajatisi, tuleb nende kasutamist ainult hoogustada. Ja kümne linna koolistaadioni avamine rahvaspordi hüvanguks on üks hea näide selle kohta. Suvevaheajal on need spordiplatsid lahti kogu päeva kõigile soovijatele ja linnaisad on juba käinud välja lubaduse, et kui rahvas hakkab hoogsalt neid sporditegemise võimalusi kasutama, siis leitakse mingid sobivad kellaajad ka peale suvevaheaja lõppu, mil igaüks võib korralikule jooksurajale minna. See on rõõmusõnum kõigile, kes peavad lugu liikumisest ja enda vormis hoidmisest. Meie linnas on liiklus juba nii tihe, et katsu sa tänaval joosta! Kui ei jää auto alla, siis müksab sind mõni elektri-
tõuksiga kihutaja.

Juba on kuulda ka väga positiivset vastukaja sellele staadionite avamisele. Eelkõige kiidavad seda otsust treenerid ja tervisesportlased. Ja ongi tore, sest liikumatus on toonud koroona ajal masenduse, liikumine on aga parim masenduse ravim. Tasub rõõmustada, sest sel suvel ei ole viiruse pärast enam spordiplatsid lintidega piiratud. Enam ei aeta pealinna lapsi kümne koolistaadioni värava tagant minema ega lubata kutsuda mupot neile, kes omavoliliselt sporti tegema hakkavad. Vastupidi, mupo hakkab neil staadionitel hoopis rohkem silma peal pidama ja vaatama, et keegi korda ei rikuks, inventari ei lõhuks ega ka väikseid ja suuri spordisõpru muude asjadega ei häiriks.
Kóik, kes tunnevad, et koroona ajal kodukontoris istumine on liigselt kehakaalu paisutanud, peaksid nüüd tõsiselt kaaluma sammude seadmist mõne avatud staadioni poole. See teeb pärast sealt naasmist väga hea enesetunde!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.