"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
JUKKO: mälu peab edasi kanduma (0)
14. juuni 2021

Pealinn küsis juuniküüditamise 80. aastapäeva puhul inimestelt: kui tähtis on ajaloolise mälu säilitamine?

“Igapäevaste asjatoimetuste kõrval ma nendele traagilistele sündmustele kogu aeg ei mõtle, kuid oluline on neid meeles pidada ja mitte unustada. Inimesi, keda need koledused isiklikult puudutasid, jääb järjest vähemaks, kuid mälu peab edasi kanduma,” ütles Jukko.

“Näiteks täna, kui Vabaduse väljakul “Pisarate vagunist“ möödusin, mõtlesin eelmisel suvel lahkunud vanaemale, kes mõned aastad tagasi ligi 90-aastasena meenutas pisarsilmi ühte seika märtsiküüditamisest. Õnneks tema pere küüditamisest küll pääses, kuid perelt võeti ära talu ja maa. Vanaema ei unustanud kunagi sõprade ja tuttavate peresid, kes küüditamise ohvriks langesid.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.