"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rumeenia president tuleb Eestisse riigivisiidile (0)
14. juuni 2021
Klaus Werner Ioannis. Foto: Scanpix

“Rumeenia presidendi visiit Eestisse on juba pikalt plaanis olnud ning sobitub hästi aega, mil tähistame 100 aasta möödumist Eesti ja Rumeenia diplomaatiliste suhete sõlmimisest“ lausus president välisnõunik Lauri Kuusing.
“Rumeenia on Eestile samameelne partner ja liitlane olulistes välis-ja julgeolekuküsimustes ning teeme ka aktiivset koostööd Kolme Mere Algatuse raames.”

Rumeenia president Klaus Werner Ioannis tuleb sel kolmapäeval Eestisse kahepäevasele riigivisiidile, eesmärgiga süvendada praktilist koostööd kaitse-, hariduse- ja digiküsimustes ning anda hoog sisse majandussuhetele, vahendab BNS.

Rumeenia riigipea saabub Eestisse kolmapäeva õhtul ja alustab oma riigivisiiti Kadriorus, kus teda tervitatakse piduliku vastuvõtutseremoonia. Sellele järgneb Eesti ja Rumeenia riigipea kohtumine, mille järel toimub ühine pressikonverents. Samuti annab president Kersti Kaljulaid Rumeenia riigipea auks piduliku riigiõhtusöögi. 

Neljapäeva hommikut alustab president Ioannis Stenbocki majas, kus kohtub peaminister Kaja Kallasega ja seejärel riigikogu esimehe Jüri Ratasega ning asetab pärja Vabadussõja võidusamba jalamile. Päeva jooksul kohtub Rumeenia riigipea ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvartiga, külastab e-Eesti Esitluskeskust ning Rakett69 teadusstuudios asuvat ja tüdrukutele mõeldud robootika- ja tehnoloogiakooli HK Unicorn Squad. 

„Rumeenia presidendi visiit Eestisse on juba pikalt plaanis olnud ning sobitub hästi aega, mil tähistame 100 aasta möödumist Eesti ja Rumeenia diplomaatiliste suhete sõlmimisest. Rumeenia on Eestile samameelne partner ja liitlane olulistes välis-ja julgeolekuküsimustes ning teeme ka aktiivset koostööd Kolme Mere Algatuse raames. Riigivisiidi eesmärk on süvendada praktilist koostööd kaitse-, hariduse- ja digiküsimustes ning anda hoog sisse majandussuhetele,“ lausus president välisnõunik Lauri Kuusing.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.