"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
TEADLANE VÄINO RAJANGU: loobusin oma vaktsiinist inimese kasuks, kes seda rohkem vajas (0)
14. juuni 2021
Väino Rajangu. Foto: Albert Truuväärt

Ajal, mil koroonavaktsiini jagati vaid eakatele, tormasid ka nooremad inimesed vaktsineerimiskeskusse süsti saama. Samas nüüd, kui kõik on oodatud vaktsineerima, inimesed kõhklevad. Pealinn küsis, miks see nii on.

“Talvise koroonavaktsiini defitsiidi tingimustes loovutasin perearsti kõne järel oma võimaluse teistele, kel parasjagu vaktsiini rohkem vaja läks. Tegin toona kodus remonti ja väljas rahva hulgas liikuda peaaegu ei tulnudki. Nüüd, suve edenedes, aga on tekkinud plaan eelmisel aastal ära jäänud turismireis välismaale sel sügisel siiski teoks teha,” nentis majandus- ja haridusteadlane Väino Rajangu.

“Vaktsineerimise vastane ma ei ole! Siiski sooviksin, et paljud olulised tegurid oleksid paremini läbi analüüsitud ja selgitatud. Näiteks vaktsineerimispassi võimalused. Olen kuulnud, et vaktsineerimise mõju kestab maksimaalselt kaheksa kuud. Kui esimesed vaktsineerijad sel juhul peagi teisele ringile lähevad, oleks ehk targem hoopis nendega ühineda. Potentsiaalsed vaktsineerijad vajavad otsustamisel rohkem selgust.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.