"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
EKRE ja Isamaa algatavad peaminister Kaja Kallase umbusaldamise (0)
15. juuni 2021
Kaja Kallas. Foto: Mats Õun

“Kaja Kallase eestvedamisel on Reformierakonna ja Keskerakonna valitsus mänginud mõne kuuga maha eelmise valitsuse loodud tingimused majanduse arenguks ja Eesti kaitsevõime tõstmiseks. Valitsus on teinud terve rea ebakompetentseid majanduspoliitilisi otsuseid, mis kahjustavad oluliselt Eesti ettevõtteid, maapiirkondade arengut ja riigi julgeolekut,” seisab umbusaldusavalduses.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa fraktsiooni saadikud annavad riigikogu teisipäevasel istungil üle umbusaldusavalduse peaminister Kaja Kallasele.

EKRE esimehe Martin Helme sõnul praegune valitsus ei ehita, vaid ainult lõhub ning pöörab tagasi eelmise valitsuse kahe aastaga saavutatut. “Kaja Kallas peaministrina on Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuse rumalate ja vastutustundetute poliitiliste valikute eest otseselt vastutav,” ütles Helme.

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on Kaja Kallase valitsuse valed ja vassimised kahjustanud Eesti julgeolekut, konkurentsivõimet ja inimeste turvatunnet.

“See kuidas on mindud pingelises julgeolekuolukorras Eesti riigikaitse, Kaitseväe ja Kaitseliidu kallale on vastuvõetamatu ja ohtlik. Seejuures on avalikkust korduvalt ja sihilikult eksitatud,” ütles Seeder, tuues näitena veel valitsuse otsuse varjata lisaeelarve menetluse käigus ligi 300 miljoni euro suurust täiendavat riigile laekuvat maksutulu.

“Valitsuse otsused kaotada väärtuspõhised meetmed nagu kodulaenude intresside tulumaksuvabastus ja kärped laste huvihariduse arvelt tabavad kõige valusamalt noori peresid,” rõhutas Isamaa esimees.

Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud Merry Aart, Riho Breivel, Peeter Ernits, Kalle Grünthal, Helle-Moonika Helme, Mart Helme, Martin Helme, Ruuben Kaalep, Uno Kaskpeit, Kert Kingo, Rene Kokk, Leo Kunnas, Alar Laneman, Siim Pohlak, Anti Poolamets, Paul Puustusmaa, Henn Põlluaas, Urmas Reitelmann, Jaak Valge, Heiki Hepner, Aivar Kokk, Tarmo Kruusimäe, Mihhail Lotman, Andres Metsoja, Urmas Reinsalu, Üllar Saaremäe, Helir-Valdor Seeder, Sven Sester, Priit Sibul ja Raivo Tamm.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.