"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
VIDEO JA FOTOD! Tallinn tunnustas parimaid koolilõpetajaid (0)
15. juuni 2021
Ilja Matusihis

Täna õnnitles pidulikul vastuvõtul Tallinna parimaid koolilõpetajaid abilinnapea Vadim Belobrovtsev. Traditsiooniline vastuvõtt toimus Haven Kakumäe paadikuuris ning tublide saavutuste eest õnnitleti 458 õpilast.Parimate gümnaasiumilõpetajate kutsumine Tallinna vastuvõtule on saanud heaks tavaks, mis toimub igal kevadel enne lõpuaktusi. Kuld- ja hõbemedaliga lõpetajaid oli sel aastal rekordiliselt palju ja nad moodustasid 15% kõikidest lõpetajatest.

“See on jah absoluutne rekord, enne seda oli ka eelmisel aastal rekord,” ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev. “Mõnevõrra üllatav aga tundub, et koroonaaeg mõjub õppeprotsessile pigem hästi. Ma arvan, et seda hakatakse veel analüüsima, miks see nii on, sest distantsõpe teoreeriliselt ei peaks õppekvaliteeti tõstma, aga medalitega lõpetajate arvu suurenemine tõestab, et siin on ka positiivseid külgi.”

Koroonaaega meenutavad abiturendid väga erinevate emotsioonidega, kuid tublid lõpetajad on tuleviku plaanid endale juba paika pannud. “Koroonaaeg jääb kõige rohkem gümnaasiumi ajast meelde,” ütles Tallinna Humanitaargümnaasiumi lõpetaja Konstantin. ” See oli kõige raskem periood, sest kodus õppida on keeruline ja pead topelt pingutama, et midagi ära teha. Edasi lähen Tallinna Tehnikaülikooli keemiat ja geenitehnoloogiat õppima, siis veel edasi. Ei tea kuhu elu mind viib, aga ma olen valmis.”

Vaata galeriid (51)

Haridusameti juhataja soovis lõpetajatele tuult tiibadesse ning rõhutas, et õppimine kestab kogu elu ja kui kukkuda, tuleb alati püsti tõusta. “Tuleb leida elus see tee, mis sulle endale kõige rohkem meeldib,” lausus Tallinna Haridusameti juhataja Andres Pajula. “Mitte see tee mida ema, isa või Tallinn ütleb – oma tee on õige tee.”

Kui veel paar kuud tagasi oli taolise ürituse korraldamine mõeldamatu, siis täna oli saal rahvast täis. Kõnesid pidasid ka lõpetajad ise ning tuju hoidis üleval Jaagup Tuisu lühikontsert. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.