"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Kallas hoiatas: kommentaar neegrite kohta tõi europarlamendis trahvi (0)
16. juuni 2021
Albert Truuväärt

Kui riigikogu kolmapäevases infotunnis küsis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Uno Kaskpeit “neegritest” toidukullerite suhete kohta Eesti neidudega, siis peaminister Kaja Kallas tõi esile, et europarlamendis tõi selline märkus kaasa trahvi.

Kaskpeit rääkis, et kui ta ühel päeval oma korterist riigikokku jalutas, nägi ta mitmeid toidukullereid, kes eranditult olid “neegrid”. Kaskpeit jätkas, et samad isikud suhtlevad kindlasti pärast tööd ka “meie tüdrukutega”, sest tumedaid tüdrukuid ta pole linna peal näinud. 

Kaskpeit küsis Kallaselt, kas valitsuse eesmärk on tekitada olukord, kus Eestimaal on peagi “tume rahvas”.

Kallas märkis esmalt, et Euroopa Parlamendis trahviti saadikut samalaadse kommeentaari eest, kuna see oli solvav. Kallas lisas, et sellised kommentaarid ei sobi ka Eesti parlamenti. 

“Meil on toidukullerid sellepärast, et inimesed neid teenuseid kasutavad, ja toidu tellimused koju aitasid ettevõtjatel kriisiajal hakkama saada,” ütles Kallas. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.