"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Tallinn lihtsustab MTÜ-de toetamist (0)
16. juuni 2021

Linnavalitsus võttis vastu eelnõu, mis lihtsustab mittetulundusühingute toetuse taotlemist. Järgmisest aastast kehtima hakkav muudatus vähendab bürokraatiat taotluste läbivaatajate jaoks ning lühendab MTÜ-de jaoks ooteaega.

Mittetulundusühingute toetuste protsessi on lihtsustatud korduvalt, kui siiani on liigutud digitaliseerimise suunas, siis nüüd võttis linn vastu ka põhimõttelise muudatuse. Nimelt ei pea 1. jaanuarist partnerid enam igal taotlemisel lepingut sõlmima, vaid toetust antakse haldusakti alusel.

“Linnasüsteemis on väga tähtis tegeleda järjekindlalt bürokraatia vähenemise eesmärgiga,” ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. “Tuleb tunnistada, et Tallinn rahastab mittutulundustegevust aktiivselt, eelmisel aastal summas 4 miljonit eurot.”

Linnal on palju partnereid, eelmisel aastal oli neid ligi 800 ning iga leping tuli linnasüsteemis ka läbi vaadata. See pikendas ooteaega taotlejale kuid tekitas ka menetlejale suure ajakulu.

“Nüüd me soovime seda otsust rahastamise osas vormistada ühe haldusaktina,” lisas Kõlvart. “Muidugi mõne lepingu puhul, kui on suurem toetus või keerulisemad tingimused, on siiski vajalik ka leping, kuid suurem osa nendest toetustest saavad olema vormistatud ilma lepinguta.”

See ei tähenda, et aruandlust pole enam teha vaja kuid vormistamine saab olema palju lihtsam. MTÜ Loov Nõmme juhatuse liikme Ülle Mitti sõnul on taotlemine iga aastaga aina lihtsamaks muutunud ning loodab, et MTÜ-de toetused suurenevad aastates, et linn saaks oma ametnike tööd vähendada ning seejuures toetada ja anda rohkem vastutust aktiivsetele kogukonna liikmetele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.