"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
TALLINN ON MURES Vaktsineerimiste arv on oluliselt vähenenud (0)
16. juuni 2021

“Tundub, et eelmisel aastal me suvel selle unustasime ja sügisel tuligi viiruse teine laine. Nüüd ongi õige aeg mõelda selle peale, kuidas sügisene viiruse levik ära hoida, ja pole midagi efektiivsemat kui vaktsineerimine,” ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, kelle sõnul on vaktsineerimiste arv viimasel ajal märkimisväärselt kahanenud. 

Kõlvarti sõnul on suvi hea aeg vaktsineerimiseks, kuna just suvel on hea end ette valmistada sügise tulekuks. “Tundub, et eelmisel aastal me suvel selle unustasime ja sügisel tuligi viiruse teine laine. Nüüd ongi õige aeg mõelda selle peale, kuidas sügisene viiruse levik ära hoida, ja pole midagi efektiivsemat kui vaktsineerimine,” ütles Kõlvart. 

Tema sõnul on linna toel üles seatud vaktsineerimiskeskused ja kindlasti toetab linn neid rahaliselt ka edaspidi. “Samas tuleb tõdeda, et koos suvega kadus ka huvi vaktsineerimis vastu ja vaktsiini saama tulnute arv on märgatavalt vähenenud,” ütles Kõlvart.

Seega käivitas Tallinn sotsiaalkampaania, mis kutsub inimesi vaktsineerima. “Ja juhime tähelepanu ka sellele, et esimene süst ei anna piisavat kaitset,” rõhutas Kõlvart. 

Tema sõnul on praegu Tallinnas esimese süsti saanud 45 protsenti, kuid see ei pole kindlasti piisav, et tekiks massiimmuunsus.

“Kasutage võimalust, sest ressurss on selle alla juba pandud, vaktsineerimiskeskused töötavad ja oleks väga kurb, kui me ei suuda seda ressurssi sajaprotsendiliselt ära kasuta. Tulge vaktsineerima!” ütles Kõlvart.

Postimehe küsimusele, kas viiruse India tüve levik Harjumaal tekitab linnavõimule muret ja kas tuleks taas rakendada uusi piiranguid, märkis Kõlvart, et kindlasti vajavad uued viirustüved täiendavat analüüsi. 

“Inimesed kindlasti piiranguteks praegu valmis pole ja et seda teemat arutada, peavad olema selged argumendid ja analüüs, mida uus olukord peaks tähendama,” jagas Kõlvart muret uute viirustüvede levimise asjus. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.