"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
VIDEO: Isolatsioon inspireeris fotograafe (0)
16. juuni 2021

Jaani Seegi muuseumist sai tänu ühele Fotomuuseumi projektile galerii. Viiruse isolatsiooniaeg andis idee luua erinevate fotograafide vahel piltide dialoog. Nüüd on selle dialoogi tulemused Jaani Seegi Galeriis näitusel.

Jaani Seek, mis oli algselt muuseumiks mõeldud, ammendas ennast suhteliselt ruttu. Koroonast tingitud eriolukord sundis otsima hoonele uut sisu. “Projekt, mille me algatasime – “Isolatsioonidialoogid” – kasvas pooleteist-kahe kuuga nii suureks, et lõppkokkuvõttes oli projektis 130 fotograafi poolt ligi 900 fotot. Siis me soovisime seda kõike presenteerida ka näitusena ja raamatuna,” tunnistas Fotomuuseumi kuraator Annika Haas. “Meil oli vaja suurt pinda. Fotomuuseum on vanalinnas väga väike ja sinna ei oleks selline näitus ära mahtunud.”

Isolatsioon andiski mõtteid tuua sellesse galeriisse suurprojekt “Isolatsioonidialoogid”. Selles osales 130 fotograafi, kes paarikaupa oma eelmise kevade isolatsiooniaega jäädvustasid.

“Mind pandi paari inimesega, kellest ma ei olnud kunagi midagi kuulnud, ei olnud tema töid näinud. Mõtlesin, et kas hakkan siis guugeldama ja uurima, mis ta teinud on, aga siis mõtlesin, et ei-ei-ei, see ajab kogu selle mõtte täiesti sassi,” jutustas projektis kaasa löönud fotograaf Sirli Raitma. “Nagu siit näituselt näha, siis see on fantastiline – kõik on proovinud ennast kuidagi täiesti uut moodi avastada.”

Näitus jääb Jaani Seegi galeriis avatuks oktoobri alguseni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.