"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Prantsuse lütseumi õpetaja lasti lahti suhte pärast õpilastega (0)
17. juuni 2021
Pilt: Pixabay

Tallinna prantsuse lütseumis pea kaks aastakümmet töötanud prantsuse keele õpetajal Helmet Pikkelil olid naissoost õpilastega aastaid ebasobivad suhted ning viimaks lõpetas kool õpetajaga töölepingu, kirjutab Postimees.

Lütseumi direktor Peter Pedak kinnitas intiimset laadi suhete toimumist. Kooli juhtkond sai kaebuse õpetaja Pikkeli kohta kevadel kooli vilistlastelt. “Kool pöördus selle peale politseisse ja palus asja uurida. Politsei kinnitas meile mai lõpus, et intiimsuhted õpilastega on aset leidnud. Minu andmetel ei ole kuritegu toime pandud. Sellele vaatamata ei saa niisugustel asjaoludel õpetajaga töösuhet jätkata ja leping lõpetati 11. juuni kuupäevaga, mis langes kokku kooliaasta lõpuga,” ütles Pedak.

Mitu prantsuse lütseumi vilistlast kinnitas, et kolme lapse isa ja abielus meesõpetaja tõmme noorte tüdrukute poole polnud saladus. Lütseumi mõned aastad tagasi lõpetanud Kätlin (nimi muudetud) rääkis, et see oli gümnaasiumis avalik saladus. “Mulje oli selline, et ka õpetajad teadsid, aga midagi ei tehtud.”

Ta meenutas ühte omavanust kooliõde, kelle suhe õpetajaga sai alguse, kui tüdruk oli 11. klassis ja juba täisealine. “See oli meil vahetundide ajal nii levinud jututeema, räägiti isegi, et kohtusid hotellides ja käisid reisil koos. Minu teada olid asjaga kursis ka tüdruku vanemad.”

Kätlini sõnul oli koolis näha, et õpilane ja õpetaja on lähedased – lobisesid ja jäid pärast tunde. Hiljem oli kooliõde ka ise suhet tunnistanud. Ta ei osanud kindlalt öelda, kas õpetajal oli samasuguseid suhteid ka teiste tüdrukutega.

“Ta oli õpetajana hinnatud, ei pannud kehvi hindeid, lubas järele vastata, oli humoorikas ja sõbralik,” rääkis Kätlin. “Aga see lembus noorte tüdrukute vastu häiris küll.”

Õpetaja Helmet Pikkel oli aldis ajakirjanikuga rääkima. “Jah, vastab tõele. Ma võin nii palju öelda, et mind on uurinud politsei ja midagi kriminaalset leitud pole. Kuna ma enam ka õpetaja ei ole, siis ma ei arva, et see teema enam päevakorras oleks,” vastas Pikkel küsimusele, kas tal on olnud intiimsuhted kooliõpilastega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.